SE*Candlebrights

Senaste nytt


 

 

Välkommen till 'dagboken'. Här skriver jag om allt spännande och roligt som händer i katteriet och i vår vardag med våra älskade kissar. Äldre inlägg

2015 2014 2013 2012        

 

 

2016/2017

 

15 aug 2017

Ja, jag har varit bedrövligt dålig på att uppdatera hemsidan men eftersom jag inte har någon avel igång så har heller inte mycket funnits att skriva.
Bosse är kastrerad sedan snart ett år tillbaka och sista kullen han fick var med S*Soldyrkarnas Tova. Tre stycken små blev det varav en brunsköldpadda som jag nu har på foder. Hon heter S*Soldyrkarnas Snöflinga men kallas Esther. Storm fick döpa henne alldeles själv... Hon är en riktig galenpanna och man kan väl säga att hon är mer än en frisk fläkt. Lite mer som en orkan faktiskt. Men fruktansvärt älskvärd!
Hon fyller ett i oktober och är nu scannad och klar för avel.

Alla katter går bra ihop nu och Madicken och Bosse har vapenvila. Det blev successivt bättre efter hans kastration även om det har tagit lång tid... Här om dagen möttes jag av alla tre brudar i dörren och det var första gången på väääääldigt länge som Madick också var med.

Det har inte blivit några utställningar, eller jo, jag var med Esther på hennes första och sen har Sussi åkt en del med henne. Men de andra har fått vara hemma. Jag har tappat lite intresse för det eftersom hästen har fått ta all uppmärksamhet. Jag orkar inte både och... Det är synd för alla katter hemma är helt fantastiska i pälsarna! Kanske ska anmäla till nått i vinter. =P Den enda som ligger i lä än så länge är lillfjant (även kallad Fester när hon är stygg eller gör konstiga saker <3).

 

5 aug 2016

Tiden tuffar på och den 14/7 föddes fyra små Bosse-barn hos S*EmSiCats. Grattis!!

Alla katter mår bra men jag håller fortfarande mor och son separerade men växlar mellan vem som får sitta på 'kontoret'. Inga fler olyckor har hänt vad gäller strilning och Bosse verkar må väldigt bra. Han äter som en liten ponny så det känns bra.
Även tjejerna verkar må bra och de sätter päls som aldrig förr, ja i alla fall Madicken.
Dessutom är det jättefin kvalitet på hennes nya päls. De senaste åren då hon haft tandproblem har ju pälsen varit lite torr och lätt tovats. Men nu är den silkig och sval och det tar jag som ett bevis för att hon mår bra!
Och appropå tovor...
Jag badade Bosse här om dagen och tänkte att han skulle slippa fönen (som i och för sig inte är några som helst problem)eftersom det ändå var så varmt. Det skulle jag inte ha gjort för när jag klappade honom någon timme senare så var där den tovigaste katt jag mött. Hel**te!! All lös päls (han håller ju på att byta)satt tydligen kvar i form av stora och små klumpar på bakdelen.
Samt att hans fetsvans bara var en enda röra. Jösses vilket misslyckande. Haha!
Men det var bara att skylla sig själv, lära sig av sitt misstag och börja beta av en tova i taget. Tre semesterdagar tog det att försiktigt pilla upp var och en. Bosse var tapper och jag var så försiktig jag bara kunde.
Nu är katten fin igen och jag slipper skämmas över skitig hankatt.
Samt att jag är tacksam över att jag är en rätt pysslig och tålmodig person och faktiskt slapp klippa/raka honom. För det var verkligen Illa...

Jag har även börjat se mig om efter utställningar igen. Under vintern är det ju inga hästtävlingar att åka på så då har jag äntligen tid för att ställa lite.
Madicken har två cert kvar innan stop och Bosse, ja... han har ju ett gäng CACS kvar men vi får se vad han säger om att ställas igen.
Så jag tänkte väl kanske försöka anmäla båda två till varsin dag framöver.

8 juni

Kumba är nu (äntligen)kastrerad och stygnen togs igår. Allt har gått bra och hon är lika pigg och glad som vanligt.
Tyvärr blev Bosse jättenervös när hon kom hem och luktade så konstigt så den första olyckan vad gäller strilning skedde. Det sägs ju att en gång är ingen gång men jag drar mig tyvärr för att släppa honom i resten av lägenheten just nu. I alla fall så länge Kumba läker...
Jag har ingen aning om hur han kommer att reagera nu när hon är kastrerad men vi tar en dag i taget.

Bosses sista hona är i alla fall dräktig och det är såå roligt! Jag hoppas att hon får många fina bäbisar!

Vad gäller mig själv så kan jag nu titulera mig Dipl. Hästmassör. Skönt men lite vemodigt att äntligen vara klar med utbildningen.


20 maj

Hej å hå vad tiden har gått...
I inväntan på att Bosse ska bli fertil igen så har katteriet avstannat till förmån för hästeriet. Men nu har han haft sin första donna på besök och vi håller tummarna att det blev något.

Madicken är hemma sedan ett par månader också. Bosse är en pappskalle och ger sig på henne så jag håller dem separerade. Såå himla tråkigt! Så enda anledningen till att jag har min hane i eget rum (fast jag byter mellan honom och Madicken med jämna mellanrum)är för att han inte kommer överens med sin Mamma!! Inte att han strilar eller är knepig på andra sätt. Det är skitjobbigt så jag klurar dagligen på hur jag ska lösa det och hur länge jag orkar ha det så här.
Jag har inte heller orkat ta tag i Kumbas kastration. Det går ingen nöd på henne men det vore skönt att få det ur världen men jag kommer inte till skott. Det känns alltid jobbigt att kastrera honkatter så man drar sig in i det längsta.

Några andra planer än att få några honor till Bosse har jag inte.
Egentligen borde jag försöka ställa honom lite men det får vänta till i höst/vinter.

 

7 jan - Grattis i förskott (och lite smått och gott)!!

Nytt år och med det kom snön och kylan. Katterna har tagit jul och nyår bra som vanligt.
Närmast förestående är utställning i Norge i slutet av januari, sedan Fräset i slutet av feb.
Efter Norge får jag väl göra en utvärdering på hurvida det är värt att anmäla till mer.

Men redan i morgon har vi anledning att fira för då fyller B-kullen hela tre år! Massa grattis till Bosse och brorsan Figge!!
Det går inte många dagar utan att jag är tacksam över att Bosse är i livet och mår bra. Älskade katt som mirakulöst kämpade sig kvar i livet trots en väldigt trög start!
Det går inte heller många dagar utan att jag är tacksam över att Lisa och Ulf Karlsson, Ma'Ha Gita, höll honom i liv och kämpade för honom som om han vore en av deras. Tack!!
Det enda som idag vittnar om det som var är ett överben på ett revben efter fallet från trappan.
Bosse, mitt lilla mirakel! <3

Han har förresten haft sitt första tjejbesök efter sin kemkastration för nästan ett år sedan.
Vi får se om han fick till det och dessutom hade krut i kanonen.
Det är lite jobbigt att inte veta om han är fertil igen. Han är ju precis som vanligt, dvs strilfri och vår 'nallebjörn'.
Innan daten tog jag Fiv/FeLV och Chlamydia på honom ua.

I mars ska jag även ta med honom och mamma Madicken till Västerås och Sofia Hanås, där hon bedriver sitt forskningsprojekt om Cirkulerande biomarkörer hos katter.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.