SE*Candlebrights

2015

    

 

 


24 nov - Utställning på Birka

Sista utställningen för året är avklarad och det med blandade resultat.
På lördagen hade vi Lene Glem och sist hon såg Bosse, i klass sju, så sa hon att hon inte ville se honom i klass fem (pga sin halvbruna baktå). Självklart klurade jag länge och väl på hurvida jag skulle absa eller inte men tillslut bestämde jag mig för att ha humor och åka ändå.
När Lene (som är helt fantastisk med katterna!)såg tån berättade jag vad hon sagt sist och vi kunde skratta gott åt faktumet att hon sluppit se honom i klass fem eftersom han nu gick i klass tre.
Trots 'draget' så fick han i alla fall en superbedömning med hjärtan på sedeln och han var dessutom väldigt duktig.
Här trodde jag att dagen skulle varit slut för Bosses del men SBI n21 skulle upp till domarexamen. När assistenten hämtade Bosse sa jag att de skulle vara varliga med honom.
Det hade tydligen gått bra ända fram till Biv:en då Bosse hade fått nog och nära på "smällt". När jag kom med transportburen för att i över huvud taget få tag på katten så hotade han om att bita och var väldigt rädd och osäker.
Behöver jag säga att jag aldrig någonsin kommer att utsätta min katt för en sån sak igen?? Jag tar hellre en avstängning. Det är tur att han inte är någon 'panelkatt'...

Efter detta var jag rätt nedstämd och orolig över hur han skulle vara dagen efter men när vi kom hem var han samma sorglösa härligt gosiga katt så det bådade gott.

Söndag innebar att husse och lillhusse följde med samt nya tag hos Glenn Sjöbom. Bosse har haft även honom innan och det kändes tryggt då även Glenn är toppen med katterna.
Den här gången hade Bosse konkurrens för första gången sedan klass 11 så det var extra kul att han faktiskt fick sitt cert!! Jag blev så glad att jag 'var tvungen' att investera i en CACS-kokard (mest för att den var så sjukt snygg!).
Man vet ju inte, det kanske inte blir några fler.

När grundbedömningen var klar så var det en sammanslagen Biv, där en av 'tolvorna' tog det. I väntan på Nomineringarna så satt Storm i campingstolen med Bosse i knät. Jag trodde att Bosse skulle bli mer stressad över Liten som tjoar och har sig men tvärtom verkade han finna trygghet i sin lillhusse, som dessutom var väldigt lugn och mysig med Fjosse. Å, kärlek!!Jag försökte ta några fina bilder vid buren men där gick jag bet kan man väl säga. Den bästa blev såhär;

Så trots lördagens fadäs(er) så blev det rätt bra till slut.


18 nov

I kväll är det bad-tajm för Bosse igen och helgen bjuder på utställning hos Birka.
Det känns rätt skönt att det är sista utställningen för i år faktiskt. Men jag vet ju att om en månad har jag blodad tand och längtar ut igen.
Jag har inte ens suttit ner och tittat hur nästa år ser ut men jag och Anna (S*Snurrpans)ska åka till Norge i slutet av januari. Det är det enda som är planerat.


2 nov - GRAND INTERNATIONEL CHAMPION

Tjohoo! Bosse tog sin GIC-titel i lördags. Härligt! Veikko verkade gilla mitt klängiga lilla troll även fast Bosses ögon var stora som tefat just den dagen. Man kan väl säga att katten har skött sig bättre för han ville mest bara kramas...
Han fick i alla fall ett stort hjärta på sin sedel med "Very very sweet boy" på allmänt intryck samt "SUPERCONDITION, WOW!"
Så nu ska jag ändra till klass 3 (Skrämselhicka!!)på Birka och så håller vi i hatten och kör! Päls har han ju i alla fall...
Lite kuriosa är att Bosse aldrig haft samma domare. Vi får se hur länge det fortsätter så.


11 okt - Utställning

Uppsalas utställning är avklarad.
Bosse var hur cool som helst från början och käkade, gosade och sov lite om vartannat. Skönt!
Han fick sitta i knät vid domaren, Olga Komissarova, ett par katter innan och han la sig ner och tittade förnöjsamt omkring. Även på domarbordet var han super och mattehjärtat blev alldeles varmt.
Han fick väldigt bra kritik men hon tyckte att han var för liten. Det har hon ju rätt i så...
Men certet fick han och så skulle vi stanna kvar till Biv:en. Där mötte han två klass 9-katter, sin dotter Zoe och en annan ung hane, där han faktiskt tog BIV!
Vid nomineringarna var det väldigt stökigt, luktade hankiss samt att det var en Laperm-kissa som höll på att smälla så Bosse tyckte att det fick vara nog nu, puffade, morrade, fräste och klängde. Synd! Vi som haft en sån toppendag. Men det blev helt enkelt för mycket för honom.

Men det gick väldigt bra för Zoe. Även om hon var lite huffig så skötte hon och matte Madde sig fint. Hon fick sitt sista cert och blev Champion! Grattis! Men inte nog med det, hon blev dessutom Nominerad! Å vad roligt!

Cia (Borgvikens)var där med två andra Bosse-barn, 'Malcom' och 'Leva' men där har jag inte riktigt koll på hur det gick än.

Nu taggar vi för Alfa och hoppas att det inte är lika trångt där.

 

9 okt - Bad

Igår badade jag Bosse inför helgens utställning.
Han är ju för skön att hålla på med alltså! I duschen spatserar han omkring lite och tittar, gosar och jamar till om vattnet är för kallt eller för varmt. Ibland ställer han upp sig mot kanten och tittar ut genom dörren så man får tvätta och skölja magen ordentligt. <3
Vid föning sitter eller står han snällt där man vill ha honom och han hjälper själv till att putsa sig och lyfter ben. Vilken klippa till katt!

På söndag åker vi till UK och jag längtar! Det ska bli så kul även om det inte var så länge sedan vi var iväg.
Vi har en, för oss, ny domare (Olga Komissarova)så jag har ingen aning om hur det kommer att gå. Men man kan i alla fall inte klaga på pälsen. Än vet jag inte om jag lyckades med badet men det borde inte vara några problem.


23 sep - Höstdagjämning

Natt och dag, lika långa. Nätterna blir kallare men katterna sitter envist kvar på balkongen. Pälsarna är krispiga och känns nästan magiska under fingrarna.
Nu är det höst på riktigt och jag känner som vanligt ett vemod blandat med förväntan... som alltid när sommaren skiftar skrud.

Bosse kom med till UK och sen är han anmäld till Alfa. Kanske, kanske att han kan ta sin titel då.
Det har gått bra, bättre än jag förväntat mig, på hans GIC-resa och jag tänker mig att det är lika bra att fortsätta ställa honom? Det kan ju inte gå mer än åt skogen. Det vore så Härligt att ha en SC hemma.
Kanske att jag i så fall byter Madicken mot honom på Birka. Men jag har inte funderat klart än.

Kumba skulle ha kastrerats i morgon men det får vänta. Efter att ha varit föräldraledig och dessutom haft hästen på klinik så vill jag inte anstränga ekonomin mer än nödvändigt.
Men kattan verkar må väldigt bra så det går ingen nöd på henne.


31 aug

Igår tog jag mig tid att redigera lite nya bilder som jag tagit på pälsbollarna.
Så här kommer lite blandade...

 

 

 

28 aug

Idag får jag (tack och lov)ta tillbaka lite av den riktade kritiken. Även om jag fortfarande tycker smitare är ett j*vla pack!
Figge är hemma igen och mår under omständigheterna bra. Det verkar som att han har varit i trångsmål med en katt, räv eller annat dylikt och åkt på rejält med däng. Han är sydd och rakad lite här och var men kommer att överleva! Och det är huvudsaken!!


27 aug

Igår kväll fick jag ett sms från Figges matte Mari där det stod att Figge troligen hade blivit påkörd och låg på intensiven...
Så idag kommer alla mina tankar att gå till dem.
Och en liten del av mig kommer att tänka på de idioter (förlåt)som kör på djur men inte stannar. Figge har halsband. Och Figge bor i ett villaområde. Figge är någons älskade husdjur. Hur tänker folk??


26 aug

Vilken helg!
Sussi tog ju med sig Kumba och Bosse till JK i lördags och båda fick superfina bedömningar. Kumba blev dessutom BIV hos Åsa Hammarlund! Tänka sig att den lilla ankungen börjar bli en svan. Bosse fick sitt CAGCIB hos Jörgen Frithiof men 'inget mer'.
På söndagen hade jag dragit Madicken då hon inte kändes helt hundra än efter sin operation. Bättre att ta det säkra före det osäkra.
Så det var bara Bosse som fick åka med.
Han klämde till med ett cert till hos Mats Askett och dessutom blev han NOM. I panelen gick alla röster till en enda skogis.
Men han skötte sig exemplariskt hela helgen och jag är så Glad över mina kissar.
Han är anmäld till Alfa och sen ska jag se om vi kan komma med till Uppsala. Om allt går bra så kanske han tar sin GRAND-titel på Alfa.
Om han inte får cert på UK så anmäler jag till Birka.
Nackdelen är att jag skulle vilja ställa Alla katter nu när de är fullpälsade men de får vänta.


12 aug

Madicken är opererad och allt har gått bra.
Men man kan väl säga att det är tur att man har en rätt stor budget undanlagd för djuren... även om det vanligtvis är hästen som nyttjar den.


9 aug

Första utställningen för hösten avklarad. Jag hade bara Bosse med mig och vi var på SpeedCats kategoriutställning. Bosse hade Erik Reijers och fick en toppen-bedömning med flera understrukna Ex och några Super. Han fick sitt cert och gick upp för Nom men där var det stopp till förmån för en Sibbe.
Han var dessutom rätt klängig så där föll han rätt mycket för domaren.
I Biv:en blev han slagen av dels sin dotter Zoe och så Anettes Sibba, som tog Biv:en.
Zoe tog sin titel i konkurrens. Tyvärr hörde jag inte bedömningen men det stod bara positiva saker på sedeln. Även hon fick ett par Ex.
Men Zoe var inte enda Bosse-barnet på utställningen utan Cia (SE*Borgvikens)och hennes syster Erica från Åland hade med sig Leva (Carrie Survivor)och hennes bror (Cherokee Warrior). Båda blev Ex1 (juniorer)och brorsan Bonus tog hem Biv:en! Såå himla glad över att det gick så bra för alla Bosse-avkommor!!
En helt suverän söndag med andra ord.
Så nu taggar vi för JK på Solvalla den 22-23/8.

Men inte allt är guld och gröna skogar. Madicken var hos veterinären för tandkoll och tandstensrensning i veckan. Fick då veta att hon har FORL. Än är bara två tänder angripna och dessa ska dras på tisdag. Och inte nog med det, hon mådde Förbedrövligt efter narkosen... Hon varken åt eller drack på väldigt länge och det var på håret att jag åkte in med henne igen. Men hon kvicknade till, tack och lov.
Det känns förjävligt att hon ska behöva gå igenom det igen så snart. Så vi får se hur det blir med JK för hennes del. Hon ska i och för sig bara med på söndagen men ändå.
Bosse går båda dagarna och Kumba på lördagen.


6 juli

Dags för en uppdatering tror jag bestämt. Inte för att det har hänt så mycket i och för sig...
Bosse är anmäld till två utställningar, SpeedCat och Järva. Madicken hänger också med men bara på den sistnämnda. Däremot råkade jag dubbelboka mig så just Järva-helgen har jag en Hästmassage-kurs. Först tänkte jag dra tillbaka anmälningarna men det slutade med att Sussi tar med båda missarna! Så Glad jag blev över det!!!
Så hon får en hel helg tillsammans med Kläng-Bosse och Fräs-Maja (Madick), haha.

Bosse har fått 'kastratpäls' och har för första gången början till en fin krage. Svansen har däremot krympt rejält.
Kumba har också mycket päls för att vara hon. Hon är fortfarande fertil på piller men jag har som dead-line att kastrera innan årsskiftet.

Nästa helg kommer Madicken 'hem'. Hon ska få låna rum medan mamma är i utlandet. Vi får se om jag släpper ihop dem under veckan men jag misstänker att om jag gör det och det går bra, så kommer kattan att få stanna hos oss. Det är ju hur mysigt som helst men mamma kan behöva lite sällskap tycker jag... Dessutom är jag osäker på hur det går när Bosse blir fertil igen. Det kanske funkar om Kumba också är kastrerad?
Vi får se.


8 maj

Förra helgen var jag iväg till Västerås på utställning men jag hade inte med någon egen katt.
Däremot hjälpte jag Zoe (Bosse och Kumbas dotter)och hennes familj på deras första show.
De förbadade henne någon vecka innan utställningen och så åkte jag och hjälpte till med 'show-badet'. Vi passade även på att föna henne och det gick faktsikt riktigt bra! Hon var superduktig och det kommer inte att vara något problem i framtiden.
På plats i Västerås skötte sig Zoe exemplariskt och verkade känna sig rätt hemma efter ett tag. Hon åt och kissade och på domarbordet hade hon svansen rakt upp och buffade på domaren.
Hon fick en jättefin bedömning av Marteinn Tausen och erhöll sitt första CAC. Kul!
Jag hoppas att Madde, Jocke och barnen hade en bra dag och att de kommer att fortsätta ställa denna lilla pudding.

28 april

Det var ett tag sedan jag uppdaterade så det är dags nu.
Kumba har inte blivit dräktig så nu har jag, i samrådan med veterinär, bestämt för att kastrera henne. Men först ska jag nog ställa henne till Champion, hon har bara ett cert kvar.
Det innebär att jag inte kommer att ha någon avel på nästan ett år framöver. Jag Orkar verkligen inte leta efter 'den perfekta katten' just nu så jag lägger allt på is till (om)Bosse blir fertil igen.
Efter många år av strul så känner jag mig matt och inte alls särskilt sugen på mer trubbel. Men jag har ju min älskade Bosse (och Madicken!)kvar som ska ställas till Grand.
Kumba kommer att få bo kvar tillsvidare för att göra Bosse sällskap men sen får vi se vad som händer.


12 mars

I går körde jag Kumba till Shogun!
Så nu kan man bara hålla tummarna för att de fattar tycke för varanadra och att hon blir dräktig.
Bosse är lite fundersam över att vara själv men det går ingen nöd på honom, han får ju sova med oss på nätterna nu som 'gräsänkling'.

8 mars

Då var helgen till ända och utställningen med den.
Jag måste säga att det har varit en fantastisk helg även om jag dragits med tandvärk och elände samt katt som inte alls tycker att han är chippad!
På lördagen hade Bosse Luigi Comorio och jag tror varken jag eller Boss hängde med minsta lilla för Huj vad det gick undan! Helt plötsligt hade han fått sitt cert och dessutom blivit Nom.
Det gick dessutom helt ok att hålla honom och han var hyfsat lugn framme vid domaren.
Dagen drog ut på tiden och i panelen var det två av sju hanar som delade på rösterna. Efteråt var stackars Bosse så kissnödig att han bara var tvungen 'att gå' så det sista han gjorde för kvällen var att ståkissa. Jaja, det var bara att ta med sig en påse tvätt hem...
I dag var han väldigt orolig från början och tänkte strila men ändrade sig. Jag täckte buren för honom som jag har gjort förut på utställningar och då lugnade han ner sig. Men överlag tyckte jag han var rätt osalig och nästan värre än innan han chippades.
Domaren idag var Raymond A Saetre och Boss fick sitt cert men inget mer. Tvåa i Biv:en av tre. Men det var väntat då han gick mot Annas Lovisa och hon är en Mycket värdig vinnare.
Ingen av domarna uppmärksammade hans bruna tå...


27 feb

Dagarna trillar på och jag har hunnit fylla år och ta hem älskade kusebuse.
Kumba har gått upp nästan ett halv kilo på bara en månad så det känns gott.
Bosse låter henne numera vara ifred och han verkar ha landat lite mer i sin kem-kastrering. Hoppet har börjat spira om att det kanske går att visa honom utan sprattel på utställningen. Men det är inte något jag räknar med... Hrm.
Jag har provbadat honom med lite nya preparat och jag fick tummen upp från både Sussi och Anna. Yay! Nu har han väldigt snäll päls att preparera men jag var lite orolig över strävheten. Men jag har pillat bort mycket 'grisborst' på ryggen så nu är det bättre.
Katterna har börjat balkonghänga redan. Tidigt i år men så har våren tydligen redan kommit enligt SMHI.
Jag har 'piffning av balkong á la katt' på min 'to-do-list' och funderar på att plocka sönder ett av de stora klätterträden och göra en mindre del som passar där ute. Sedan Madicken flyttade så har ju mamma det gamla trädet.
Och appropå Madick så har hon också börjat sitt utehäng. Hon är ju en katt som gärna är ute så mamma får släpa (om man nu kan kalla det släpa att bära in en 2.5kgs minikisse)in henne på eftermiddagarna. Jag saknar henne verkligen men helt plötsligt verkade inte mamma så pigg på att jag skulle ta hem henne när jag la fram förelaget. Haha. Kanske har hon insett att det är rätt mysigt med sällskap.
Så det är klart att hon får stanna där, det verkar hon ju trivas bra med (både mamma och katt).

Ja annars är det inte så mycket som händer. Jag har börjat få det sedvanliga pirret i magen som jag får inför varje utställning. Roligt!!
Det får ju gå som det går men tar han ett cert så är jag jättenöjd. Får vi draget båda dagarna så kommer jag att muttra men jag vet ju att det kan hända i den här klassen.
Jag har även gjort klart min trekants-hylla som jag kommer att ta med mig. Vi får se hur många "tassar" (i stället för 'getingar')Bosse ger den.

3 feb

Asta har åkt tillbaka till Lisa nu...
Det är tomt och tråkigt här hemma och Storm frågar efter Asta.
Jag misstänker att jag kommer att gå lite i 'katt-koma' framöver och det enda jag har planerat är ett besök hos Cia och katterna på Åland i helgen.
Sen är det utställning för Boss 7-8 mars.
De största och enda kattfrågorna framöver är när jag ska släppa pillerna på Kumba och hur jag ska få iordning på Bosses "svinborst-päls" till utställningen.
Så förutom det kommer det att bli full fokus på häst i stället. Tävlingssäsongen sätter snart igång och jag ska få igång min egen kuse.


28 jan

Åååå... Ibland blir livet inte alls som man tänkt sig.
I fredags upptäckte jag ett navelbråck på Asta och helgen har jag ägnat åt att gråta floder.
Först tänkte jag att hon skulle stanna ändå men självklart kan jag inte ha kvar henne eftersom hon var tänkt till avel och det gör så Ont i hjärtat. Hon är världens underbaraste katt.
Men på söndag åker hon tillbaka till Lisa.
NERK's utställning är avbokad och det blir bara Bosse och jag som åker på SK i mars.
Kumba går på piller from i söndags.
Bosse mår bra med sitt chip och jag hade en tanke på att ta ur det men det får sitta.
Närmsta tiden ska jag försöka intala mig att allt som händer faktiskt har en mening...


21 jan

Igår fick Bosse åka till veterinären och där fick han sitt Suprelorin-chip. Det gick bra även om de fick kämpa en del med nålen v/s huden.
Så nu blir det förhoppningsvis lugnt och skönt hemma om ett tag. Inga huvar att skura och ingen katt som lockar på nätterna. Annars har ju Bosse inte varit jobbig att ha som fertil på något sätt. Han är ju som en 'nallebjörn' ändå.
Men nu blir det lättare att använda annan hane på Kumba samt att invänta Asta och se hur hon utveklas utan att man blir stressad över löp mm. Dessutom ska det bli intressant att se om det är någon skillnad på Boss på utställning och han 'får färre ben'. =)

19 jan

Nä, nu ger jag nog upp med kombon Kumba/Bosse.
Jag tyckte att det verkade lovande och att hon gått ur löp helt i förrgår, dvs rätt snabbt för att vara henne. Igår låg hon och sov mest hela dagen och hon fräste på Asta. Mat ville hon ha också.
Men så igår kväll parade Bosse igen och sen var hon mest osalig och vankade.
Spunk! är ett bra ord på vad jag får...
Jag ska ringa och boka tid för chippning idag.

Över till något roligare. Bosses sista tjej, Lova, fick sina bebbar igår. Fyra blev det och även fast de visst fick åka till klinik en sväng så mådde alla bra på kvällen.


14 jan

Igår kunde jag äntligen släppa ihop Bosse och Kumba igen. Det har gått jättebra att hålla dem separerade fram till K började löpa. Stackars Bosse blev ju alldeles ledsen och fick stressmage på stört. Tur att det bara var två dagar.
Så nu är det hård tumhållning för att det tar.
Bosse fick förresten sin fjärde kull den 9/1. Då var det S*Borgvikens Alba Star som fick två bebbar. Grattis!
Sista kullen väntas till helgen, då hos S*EmSiCats.


8 jan

Hipp hipp Hurra för B-kullen som fyller två idag!!

Bosse och Figge (Bandit)fyller som sagt år idag. Mari, Figges matte, påminde mig som vanligt. Jag är hopplös på att komma ihåg bemärkelsedagar. Jag tänkte på det när jag skrev sista inlägget men sen föll de bort mellan jobb, barn och livet.
Hur som helst så firar jag av med en bildbomb på Bosse. Han fastnade på bild här i mellandagarna så det blir en liten kavalkad.
Älskade katt!!
 
 

5 jan

Det nya året har börjat helt ok.
Nyårsafton avverkades utan problem. Lilla Asta (Grynet, Manna, kärt barn...)och Kumba låg och sov på skötbordet, Bosse låg på kontoret och snarkade när tolvslaget var.
Madicken hade däremot varit rätt skärrad om man ska tro mamma. Hon som aldrig har brytt sig innan.

I helgen var det ju utställning för hennes del. Madicken alltså.
Hon var ensam i sin klass båda dagarna och det gjorde ju att hon blev Premier i går med två riktigt fina bedömningar. Ingen Biv på lördagen men igår stod det mellan henne och 'Molle'. Hade jag också varit proffs på pälspreparering så hade Madick tagit Biv:en, men nu gick det efter en längre stunds funderande från domarens sida till 'katten som inte har ett hårstrå fel'. Typiskt! Men Birgitta är ju en riktigt garvad räv när det kommer till utställning och pälsar.
Så nu ska jag verkligen lägga manken till att hitta rätt schampo och metod för hennes päls för i sensommar/höst... DÅ ska vi bli farliga.
Hon var upp för Nom båda dagarna men blev slagen av skogisar båda dagarna.
Den här utställningen hade jag ju även anmält henne till Senior-klassen. Lördag blev hon Ex3 och söndagen Ex2. Jag tror inte att jag kommer att anmäla till fler 'tant-klasser' på ett tag för jag känner att det blev lite för mycket för henne... För även om hon var Jätteduktig och inte alls så fräsig så länge man inte höll eller bar henne så fick hon diarré precis innan vi skulle packa ihop igår. Stackars. Vet inte om det var blötmaten hon glufsade i sig eller stress. Förmodligen en kombo.
Så det blev bad av rumpa när vi kom hem men idag var hon återställd igen. Bra!
Nu blir det lugnt för hennes del tills hon har odlat fram sin krage igen.
Men Asta hänger ju med på NERK och Bosse får gå båda dagarna på SK och Asta en dag. Det är väl lika bra att chansa med Boss. Går det så går det.
Bästa Filippa lekte förresten papparazzi så det kommer att dyka upp bilder från utställningen framöver.

Idag var jag in med Kumba till Albano. Hon UL:ades och det fanns inget att anmärka på. Så nu chansar jag på att separera kärleksparet tills hon är i höglöp. Det blir kaos för oss människor ett tag men om hon fortsätter som hon har gjort så är hon i löp snart igen. Funkar inte det så får jag leta annan hane. Suck, när man har egen hane...
Men skönt att veta att hon inte har någon cysta eller annat skräp.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.