SE*Candlebrights

2012

 

 

22 dec

Det verkar som att jorden överlevde den förutspådda undergången. Fast i ärlighetens namn, vem trodde på det?

Här går allt sin gilla gång och de som ska gå upp i vikt gör det. Kumba väger nu en bit över 2.3 och Madicken klättrade över 3kg-strecket i dag! Hon hade gått upp nästan 150g igen sedan förra lördagen. Hon ser mer ut som en liten fluffig flodhäst än en katt nu. Hon slukar Allt som bjuds på. Ja så länge det är människomat förstås... Här om dagen åt hon upp TRE omgångar kyckling toppat med en äggula. Det finns ingen botten i kattan!!


Igår fick vi julkort från Lotta som har Altona Kittens. Jag sörjer verkligen över att det inte blev några bebbar mellan Madicken och Baloo. Det hade varit så trevligt att ha Lotta som bebisarnas 'svärmor'.
Tack vare julkortet så blev jag lite inspirerad och slängde fram juldekoration och katter för en liten fotosession. Kumba tyckte att julkulorna var sjuuukt konstiga i början och tassade och slog mot dem. Det slutade, såklart, med att hon tuggade på glittret och lekte med kulorna.
Tengel var helt omöjlig att få på bild och Madicken var inte heller så road men hon gjorde det som förväntades av henne, som alltid.
Jag har även gjort missen med att ha snören på en av julklapparna. Det tog ju inte lång stund innan Tengel hade varit där och gnagt av, svalt och spytt upp dem. Tur att han verkar vara en tålig katt. För två år sedan när vi sist hade en snörfadäs så passerade de genom katten och ut kom bajskluttar med presentsnören. Jag var rätt nervös under tiden måste jag säga...

Hur som helst.

 

Massa God Jul och Gott Nytt År på er alla kattmänniskor!!

julkort3.jpg

 


15 dec

Det har gått ett tag sedan sist.
Jag har under den tiden gått från att tro att Madicken har en bebbe till att hon nog har en hel tomtearmé.
Hon gick ju upp så fasligt dåligt den första månaden men sedan har hon ökat med 130g och 150g(!!). Idag vägde hon 2888g!
Magen är alldeles stor och knölig redan nu.
För tre veckor sedan upptäckte vi att julskinkan var eftertraktad. Så hon har, trots att det är lite väl salt som kattmat, fått några små bitar varje morgon. Hon är ju extremt kräsen med maten annars så hon får oftast det hon vill ha. Framförallt när hon är dräktig. Så nu sitter hon på sin egen stol vid frukostbordet varje morgon och virar oss hårt runt sina små tassar.

Kumba väger nu nästan 2.3kg, sex månader ung. Hon fortstätter att driva de stora till vansinne och igår kom hon upp i soffan med den ena udda leksaken efter den andra. Det började med ett gammalt godispapper, fortsatte med en tandtrådsbåge för att avslutas med en tops. Hon hade vält sopkorgen i badrummet och spridit ut allt i hela rummet. Hon är söt, vår lilla katt. Haha.
Har förrästen avanmält de utställningarna hon var anmäld till nu i januari. Trist men nödvändigt pga Madicken.


18 nov

Madicken är hemma sedan förra lördagen. Jag kan varken säga bu eller bä om hon är dräktig än men Eddie har skött sitt jobb och hon har i alla fall blivit parad.
Vill verkligen varmt tacka underbara Göran och Ann som har Eddie och S*Purrs Corvette!!

Jag vägde in henne på 2520 förra helgen och idag vägde hon ca 2590.
Kumba klättrar stadigt och väger nu 2132.


3 nov

Dagarna går och snart är vintern här. Kumba växer och frodas och är nu uppe på 2064.
Madicken löper och åker förhoppningsvis till Eddie i morgon så nu får man hålla tummarna att det blir nått. Jag Hoppas verkligen så innerligt att hon kan få en sista kull!!

Katterna har fått en present här hemma också. Vi slog till och köpte en gigantisk kattställning som täcker 1/3 av vardagsrumsväggen. Och då har vi ett stoooort v-rum.
Madicken parkerade i det redan innan vi hunnit halvvägs och Kumba firade det hela med att trilla ner när hon var nästan högst upp. Tur att hon är liten och smidig.

Tengel har jag lovat ett bad nu i helgen. Fast han vet inte om det än. Han är så himla fet och skivig i pälsen så det behövs verkligen. Hoppas att jag får tid över så att det blir av.

 

20 okt

Kumbas första utställning är nu avklarad. Tycker att hon skötte sig utmärkt för att vara en sån liten dampunge hemma till vardags. Antingen sov hon som en stock eller busade gärnet i buren.
Även vid bedömningen skötte hon sig fint och hon lekte på domarbordet.
Hon fick EX1 och gick vidare till domarens BIR vilket var jättekul!

Att bada henne dagen innan var en sportmössa. Hon traskade omkring lite i duschen och tyckte nog att det var lite i blötaste laget för henne, men hon sa inte ett pip. Fönen däremot. Huga vad äcklig. Och då har jag ändå stått och blåst på henne när jag själv fönat håret. Men icke.
Men hon blev väldigt fin i pälsen i alla fall.

Sussi som hade med sig Iriz gick det jättebra för och hon blev bl.a BIV NOM. Grattis till dem!

Jag fick även träffa Ulrika, Kumbas uppfödare, igen. Jätteskoj! Hon hade med sig snyggingen Nitro. Det var även en till Strokkur-bebis med och jag tror det gick bra för den. Kul det med!

Så resumen av dagen är; Det här gör vi om!

 

kumba-alfakatten-055.jpg

 

 

16 okt

Burskynket är nu färdigsytt och det mesta är fixat inför utställningen i helgen.
Sussi har precis varit här och taktikat lite och på fredag ska vi hjälpas åt att bada ligisten. Björn jobbar och jag känner att bada och föna nog blir lite för svårt när man är själv.

I torsdags hade jag sedvanlig vägdag och lillfjant har klättrat över 1800 nu och Madicken vägde 2808. Härligt!
Liten katt har förresten börjat gå under namnet Astrid. Vet inte vart det kom ifrån men jag tycker det passar henne. Får se om det fastnar.

 

30 sept

Även fast jag är förkyld som attan så har jag pysslat lite hemma i helgen. Måste ju få till ett sånt där burskynke till utställningen. Jag älskar att sy men kan inte direkt påstå att jag är något geni.
Vi får hoppas att Kumba blir nöjd och passar bra med färgerna.
Jag är inte klar utan måste köpa mer tyg till kappan samt fundera på hur jag vill ha 'taket'.

Jag började med botten-tingesten som jag ansåg skulle bli knepigast (men roligast)och så här ser det ut än så länge;

 

retcats-052.jpg


Det vita är i som relief med silvriga inslag. Syns dåligt på bilden men jag tycker det är superläckert.

Även den tillhörande katten fastnade på bild och ibland är hon verkligen en linslus. Nu väger hon nästan 1650.

 

retcats-013.jpg


21 sept

Blev en snabb vägning av Madicken i går morse och snart måste hon nog sluta gå upp i vikt... eller börja löpa. För är det någon gång hon ska paras så är det nu!
Jag känner mig lite stressad och orolig över att hon inte tänker löpa mer i år.

Jag har tagit lite nya bilder också så ska se om helgen bjuder på lite redigeringstid nu när det inte är någon (häst)tävling inbokad.

13 sept

Jag bara måste skriva några rader. Vägde katterna i morse för Madicken känns som en liten tjockis. Och ser ut som en också tack vare all päls som hon har lagt sig till med.
Jag höll på att tappa hakan när jag såg vad vågen stannade på. 2678. Jösses! Hon har aldrig varit finare! Pälsen är alldeles sval och silkig och hon är som en liten boll. *kär* Måste försöka ta nya bilder i helgen.
Och denna viktökning på så kort tid. Fantasktiskt vad byte av blötmat kan göra skillnad.
Oftast är det ju vanligt att man får byta upp sig till Dyrare mat men inte denna gång.
Vi har ju kört på RC's påsmat tidigare men när Kumba flyttade in så fick vi med två Lidl-burkar. Succe!
Så nu blandar vi påsmat och Jättebillig Lidl-mat.

Lilla monstret vägde nästan 1500 nu och är sådär mysigt baby-rund om magen. Det kan hon behöva för hon är aldrig stilla (damp? ADHD?). Jag undrar lite över hur det kommer att gå på utställningen hon är anmäld till. Det gäller nog att leka henne trött innan vi åker.
Jag är även väldigt sugen på att ta med Madicken trots hennes 'litenhet'. Men hon får stanna hemma och hålla ställningen.
Sussi har förresten lovat att hjälpa mig med allt runtomkring eftersom detta blir min första utställning.

 

8 sept

Det har hänt en del sedan sist så det är mer än hög tid att uppdatera.
Förra fredagen hämtade vi hem senaste tillskottet i familjen, S*Tjugestas Kumba. En liten blåtabbytjej som redan har lindat matte och husse runt sina små tassar.
Tack Ulrika som lät oss köpa lilla 'Mini'!!

Madicken har löpt igen men såklart så 'överlöpte' hon och jag var tvungen att stoppa i henne ett piller. Hoppas att hon kommer igen snart med ett bra löp för nu har jag fått grönt gällande hane. Hon åker till Zarlee Special Edition om allt går som de ska.
Så kanske att vi har kattungar lagom till jul.

I veckan som gick var Madicken till Ultuna för FiV/FeLv-test, som var negativt.
Hon är förresten en riktig snygging just nu. Fluffig som sjutton och vägde 2532(!!) här om dagen. Otroligt!

 

Kumba

Kumba

 

27 juli 

Idag är det ett år sedan Attila gick bort. Det känns fortfarande i hjärtat och både jag och Björn saknar honom enormt. Att en sån liten krabat kan stjäla ens hjärta så totalt!
Jag hoppas verkligen att jag får uppleva dagen då Madicken nedkommer med en ny kull och att där finns en liten att behålla.

Men livet går ju sin gilla gång och just nu väntar jag på att Sussi ska komma hem så vi kan stöta och blöta en... liten sak... ;-)

 

Attila 7 månader

 

21 juli 

Madicken har gått på p-piller sedan sist jag skrev och förra veckan var vi in för fertilitetsutredning. Ultraljud visade på en helt normal och fin livmoder utan avvikelser någonstans. Skönt!
Så nu har jag släppt pillrena och nu saknas bara en vacker fertil kille. Har lite trådar ute så vi får se om det nappar någonstans.

 

24 maj

Jag får väl äta upp den där strumpan för inga kattungar blir det. Så i söndags tryckte jag i kattstackaren p-piller så hon inte börjar löpa. Nu får hon gå på dem till augusti och då får vi se om vi ska ge oss på det hela igen.
Trist som sjutton men kanske lika bra...
Så dyker det upp någon liten söt passande kattunge med bra stam så kan det hända att jag investerar.
Alla tips mottages tacksamt!

 

28 april

Dagens vikt; 2638.
Vi hade ett bakslag i onsdags då hon hade gått Ner 34g och jag trodde att jag skulle få äta upp den där strumpan jag pratade om. Men idag har hon alltså ökat med 104g på en vecka.
Sammanlagt 206g sedan hemkonst. Great!

 

21 april

Dagens vikt på Pyttekatten är 2566g!
Hon plussar alltså på med 62g på en vecka.
134g sedan hon kom hem för 1 ½ vecka sedan...
Är hon inte dräktig nu så äter jag upp min gamla strumpa...

 

14 april

Vikten för Madicken i dag är 2504g! En härlig viktuppgång på 72g! Inte illa! 

Vi är något missnöjda med vädret här idag. Det har kommit ca 1 dm SNÖ och det kommer hela tiden massa mera. Det är ju i mitten av April! *sucka*

11 april 

Nu har vi fått hem pyttekatten igen och det är så skönt att ha henne här igen.
Det är en mycket gladare och spralligare katt den här gången. När hon kom hem förra gången så verkade hon stundtals ledsen medan hon i nästa stund hoppade och for. Hon är mao mer sig lik nu.
Lotta berättade att Madicken sa ifrån efter två dagar och jag hoppas innerligt att det var för att hon ansåg sig 'färdig'.

Jag vägde i alla fall in henne på 2432.

6 april 2012

Min känsla stämde alltså... I måndags var kattan i höglöp och i tisdags natt åkte vi ner till Fågelfors och Altona Kittens. Eftersom Madicken och Baloo har träffats förut så tog det väl ca 20 min innan de var i gång.
Jag hoppas att det blir nått nu!
Farbror Tengel får vara med oss i sovrummet nu när han är ensam och jag tror att han myser allt han har. Men just nu ligger han på soffkanten och trynar.

18 mars 2012

Lilla Madicken väger nu 2580 och har hon ingen liten bisse i magen så är det rekordvikt för henne utan att vara dräktig! Just nu tror och hoppas vi på åtminstone en liten glad krabat i april. Men jag väntar fortfarande på att hon ska löpa.

12 mars 2012

Idag har jag haft fotosession hos Sussi. Hennes äldsta kull är nästan fem veckor nu och vissa är lättare att fånga på bild än andra kan man ju lätt konstatera.
Men sen är det ju överlag inte lätt att fota små dunbollar. Eller för den delen, djur över huvud taget.
Här kommer i alla fall några smakprov;

 

 

S*Soldyrkarnas Åskfödd

Åskfödd

 

 

S*Soldyrkarnas Frost

Frost

 

 

S*Soldyrkarnas Solstorm

Solan

 

Vackra Tova ville också vara med och leka så jag passade på att ta några på henne också. 

 

 

S*Soldyrkarnas Tova

Tova

 

Jag hade faktiskt svårt att hinna med med skärpan idag så även fast de fastnade på bild så är jag inte vidare nöjd. 

 

27 feb 2012

Jag har börjat lägga in bilder i fotogalleriet nu men det kommer att ta tid att fylla det samt att utrymmet är begränsat. Jag tänkte börja med endast nytagna men i mån av tid så dyker det kanske upp 'gamla favoriter'.

 

20 feb 2012

Igår åkte vi och hämtade hem pyttekatten från Fågelfors där hon har varit på parning hos tjusiga SE*Altona Kitten's Baloo.
Nu hoppas vi verkligen att det har tagit för jag vill ha massa söta små (randiga)monster här hemma snart! Men vi var ute i sista stund då Lotta och Micke som har Baloo preciiiis hann komma hem från Thailand innan hon gick ur löp.
Lotta verkade gilla Madicken och lovordade henne för det fina temperamentet och det är ju alltid kul när ens katter får beröm! Själv är man ju lite partisk och tycker att hon är världens underbaraste. Såklart!
Blir det småbissar av detta så kommer de i alla fall att vara sociala små soffpotatisar med raketmotorer som älskar glitterbollar!

Ett Jättetack till dem som lät Madicken åka hela vägen hem med dem och som lät Baloo träffa sin allra första egna tjej!

 

Baloo och Madicken

Baloo och Madicken

 

 

Vackra Baloo

SE*Altona Kitten's Baloo

 

Tillbaka

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.