SE*Candlebrights

Tengel

 

Tengel

 

retkatter-012.jpg

 

Född 2004-11-15
SBI n
Far: S*Beas Tiger
Mor: Nikita

Uppfödare: Lena Coox, Sundsbruk

 

 

Den 31 aug (2013)flyttade Tengel hemifrån. Han trivdes inte riktigt med kattungar och katter som 'kom och gick' även fast ruljansen är väldigt låg. Men droppen var nog när vi släpade hem en bäbis i maj. Uäck!! sa Tengel.

 

 

Tengel är en rätt stor och väldigt vacker grabb på 4,5 kg och han är världens skönaste katt! Man skulle kunna jämföra honom med Janne Långben. Han är som liksom lite goofy.
Han älskar att formligen välta omkull i matte eller husses knä och gosa i timmar.
När tillfälle ges så vill han ligga på en arm under täcket i sängen. Det är grejer det!
Två av hans favoritlekar är att apportera små fingerdjur eller annan valfri rolig leksak samt att leka kuragömma. Annars är det helt ok att busa med Madicken också.

Ibland kan man hitta honom sittandes mitt på golvet, frånvänd från alla aktiviteter i rummet och bara titta. Som om han filosoferar.
Men ringer det på dörren eller dammsugaren tas fram så ränner han iväg som ett skott och gömmer sig så långt ifrån oljudet som det bara går. När det är lugnt igen så lunkar han fram.
Vi har försökt att ta ut honom i koppel men han tycker det är otroligt läskigt men han gillar att sitta på den inglasade/nätade balkongen.

Han har bestämda åsikter på vad man kan och inte kan äta. Han vill ha ett visst märke torrfoder och han vill ha en viss sorts blötmat. Försöker man ge honom en räka eller nått annat 'kattgott' så tittar han förnärmat på en och fnyser. Han ratar verkligen Allt. Möjligtvis att tonfisk går ner i väldigt liten mängd.

Tengel föddes tyvärr med knix. Men hade han inte gjort det så hade jag förmodligen aldrig fått köpa honom. Han har nästintill perfekta sockor och kilar och han går inte av för hackor. Han är välproportionerlig och maskulin och har väldigt bra huvud.
Det hade varit kul att ställa honom för att få ett omdöme men eftersom han inte är komfortabel med nya främmande miljöer så är det inget alternativ.

 

 

 

retkatter-006.jpg

 

 

Tillbaka

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.