SE*Candlebrights

Madicken


PR S*Birmablue Madicken

 

Madicken


Född 2007-12-11
SBI a
Far: S*Dellenbyggden's Aron
Mor: S*Ellekärrs Tindra

Uppf: Birgitta Ragnarsson Karlsson

 

 Blodgrupp A
HCM-scannad av Jens Häggström 2012-01-15 'normal'
FIV och Felv-negativ 2011-08-11
Chlamydia, negativ

 
Utställningsresultat

 

Madicken

 

 

Jag tyckte att Tengel skulle få sällskap och började se mig om efter en lämplig individ. Som genom ödets vink dök denna lilla underbara katt upp.
Hennes ägare, Margareta Berglund, skulle avveckla sin avel och Madicken var till salu.
Jag tog med mig Björn och mentor Sussi och for till Heby för att hälsa på. Där möttes vi av en nyvaken Madicken som nyfiket inventerade våra skor för att sedan spatsera raka vägen fram till Björn och parkera i hans knä. Det var inget snack om saken, hon hade på sitt naturliga Madicken-vis visat att det var oss hon ville ha.
Så vi skrev papper och åkte hem för att invänta besiktningsdagen.
När vi väl hämtade hem vårt vackra nyförvärv så var vi spänt nyfikna på vad Tengel skulle säga. Tänk om de inte skulle acceptera varandra...
Vi hade inte behövt oroa oss. Visst blev det lite fräs men som fertil hona visade Madicken snabbt vart hon ville ha skåpet så att säga.
De sover inte ihop men de har vansinnigt roligt och stojar och busar som små kattungar. Det är härligt att se!

Eftersom Madicken är en väldigt liten tjej till både format och vikt så för vi en ständig kamp här hemma om att hålla henne i hull. Det har tagit lång tid och mycket pengar att lista ut vad hon verkligen gillar men nu tror jag att vi har koll på läget. Att hålla henne på 2.5 kg är en seger!
Varje morgon vill hon ha en skiva tunn rökt skinka. Till det serveras oftast en dyr påse blötmat eller kokt torsk. Hon får allt som oftast smaka på våran mat för att ytterligare öka på vikten. Ja, hon styr oss med järnhand.
Men det som faktiskt gjorde störst skillnad var att byta ut 'vuxen-torrisarna' till Baby-torrisar. De gillar till och med Tengel!

Madickens favoritleksak är glitterbollar. Hennes uppfödare berättade för mig att Madickens pappa Aron också var förtjust i dem. Därför kändes det självklart att skicka med en sådan glittrig tingest med kattungarna när de flyttade. Attila som vi behöll från sista kullen älskade dem också och kunde apportera i timmar!

Förutom att vara helt bedårande söt och ha en älskvärd personlighet så har hon en lustig egenhet för sig. När man gör gör ett visst 'puss-ljud' så börjar hon grimasera. Det ser nästan ut som att hon skulle vilja spy. Hon reagerar likadant när man prasslar med påsar eller äter knäckebröd. Hon ser fasansfullt lustig ut men verkar inte tycka det är särskilt obehagligt för hon sitter kvar och ser söt ut.
Alla jag visat det för har aldrig sett något liknande. Attila reagerade likadant så det verkar gå i arv. Vid tillfälle måste jag fråga om de andra i kullen beter sig lika.

När det kommer främmande så gör hon likadant som när vi hälsade på henne första gången. Hon går fram till besökarens skor och snosar länge och väl. SEN kan hon hälsa på personen.
Hon är väldigt social och vill gärna vara med i samma rum men ska främlingar klappa eller gosa för mycket så får det vara.
Samma sak gäller när hon vill ligga i knä på oss, vilket hon gärna gör, klappar man för mycket så går hon.
Som sagt, hon vet hur hon vill ha saker och ting och passar det inte så spatserar hon demonstrativt ut ur rummet.
Ja, vår lilla Madicken har oss virade runt sin ena framtass men är man söt som socker så är man...

 

 

Tillbaka

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.