SE*Candlebrights

Bosse

 

GIC SE*Candlebrights Boss of Destiny

 

 


 

2 år

 

Född 2013-01-08
SBI n21
Far: CH Zarlee Special Edition
Mor: PR S*Birmablue Madicken

Uppf: Vi själva

 

Blodgrupp: A
HCM 160819 ua
Fiv/FeLV: negativ 151130
Chlamydia: negativ 151130
HCM 140829 ua
Giardia/Tritrichomonas: negativ 140403
HCM/PKD-scanning 130906 ua


 

 Utställningsresultat

 

 

Bosse, som han kallas, är en riktigt skön lirare som började livet väldigt trevande.
Redan när han bara var fem dagar så höll vi på att förlora honom då han låg till synes livlös och nerkyld ensam mitt i bolådan när jag kom för att nappa dem. Jag lyckades massera liv i honom och fick sedan i honom mat men det var på håret.
När Madickens mjölk sinade fick han och brorsan åka i ilfart till Lisa och Ulf som har Ma'ha Gita i Borlänge. Deras hona Kiwi tog emot dem som att det var det självklaraste i hela världen.
Men ett par veckor gammal fick kullen diarré och Bosse höll än en gång på att stryka med. Men skam den som ger sig sa Bosse och kryade på sig.
Finalen var väl ändå när han trillade ner högst uppifrån trappan och Lisa var säker på att han inte skulle klara sig. Där nånstans tror jag att både jag och Lisa kände att det fick räcka nångång... och i samma veva bestämde jag mig för att han skulle få heta Boss of Destiny eftersom han mirakulöst överlevt alla dessa sviter.
Men inte nog med det. Sista gången han skrattade döden i vitögat var efter första vaccinationen. Även fast de fick avdödat preparat så blev han hemskt dålig och orkeslös.
Tack och lov så har han tagit alla andra vaccinationer med en klackspark och sedan den dagen har han varit 'back on track' så att säga.

Idag är han en välmående ung grabb och tar livet som en lek. Han är vår mysiga nallebjörn och räds ingenting. Han har ett underbart temperament!
Han studsar gärna omkring med Kumba och precis som alla Madickens barn så är glitterbollar 'the shit'. Fast finns ingen att tillgå så duger vad som helst. De andra katterna får passa sig när han är i gasen för då går ingen säker.

Än så länge ser han ut att bli en vacker maskulin katt med saker på rätt plats. Han har små fina öron och placeringen är verkligen toppen. Nosen är kanske något lång i dagsläget men fint välvd. Stoppet är tyvärr inte så stort och pannan kunde vara rundare men så växer han fortfarande. Hakan är ok och det ser ut som att han kommer att bredda morrhårskuddar/kinder tillfredsställande.
Ögonen har mycket bra färg och form.
Han har bra mask och massa ränder (och tumavtryck på öronen!).
Pälsen har toppenfin textur, kanske något ullig och han har Mängder av den. Svansen är helt otrolig och jag hoppas att den kan dela med sig till en lika fantastisk krage så småningom.
Sockorna är perfekta och han har bra kilar bak men en nesligt brun tå. Vi får se vad domarna säger om det framöver.

I aveln har han visat sig vara en gentleman. Han är snäll och myser/putsar gärna på sin tjej och med kattungarna är han suverän. Han är (än så länge)strilfri och är en ren fröjd att hantera och umgås med.
Bosse kommer att lånas ut sparsamt till testade och scannade flickor.

 

ret-skorp-o-katt-159.jpg

Åtta månader

 

 

retbosse-021.jpg

Nio månader

 

Tillbaka

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.