SE*Candlebrights

A-kullen

 

r17maj-080.jpg maxon.jpg
Mor: S*Birmablue Madicken Far: IC S* Golden Beauty's Maxon Jaxon

 

SE*Candlebrights Arthas hane SBI a
SE*Candlebrights Arthur hane SBI a
SE*Candlebrights Attila hane SBI a 21

 

 

Kungakullen, eller A-kullen, föddes en kall vinterdag i november 2010 inte helt utan komplikationer. De två första kom ut med kort mellanrum medan den sista inte ville släppa taget om mammas livmoder.
Madicken försökte krysta och jag hann se fosterblåsan gå sönder men inte ville kattungen ut för det. För att ta det säkra före det osäkra så ilade vi in till klinik eftersom krystandet helt avtog. Väl där använde veterinären ett magiskt finger och kittlade lite och 'swopp' kom en tjock liten kattunge ut. Levandes!
Jag kan avslöja att jag fällde en liten glädjetår då.
Så vi fick åka hem med en trött men lycklig familj.

Men det var inte nog med krångel där. Madicken fick sedan livmoderinflammation och vägrade äta samt att den minsta mitten-ungen inte gick upp som den skulle. Det blev akutbesök Igen och sedan nappning av liten protest-pipande kattunge. (Tvångs)matning av mamma katt ingick också i den nya rutinen.
Någon vidare sömn blev det inte de första två veckorna men sen lugnade det ner sig och vi kunde börja njuta av de små.

De växte som de skulle och började busa omkring. Men... inte slut på bekymmer. Jag upptäckte att två av de tre hade defekter på baktassarna. Arthas som föddes först hade lindrigt hopväxt hud mellan mittårna och Arthur som föddes sist hade en kraftigare sammanväxt/klodefekt.
Jag bad en duktig kirurg titta på honom och hon ansåg att sålänge han inte hade ont så kunde han gå med det. När han var elva veckor såg jag honom halta till vid lek och två veckor senare så var han opererad med gott resultat.
Kirurgen gjorde ett otroligt jobb!!
I dag, som vuxen, har han inga problem alls utan kan klättra i träd och stoja som vilken katt som helst. Underbart!

Enligt kunniga som jag har pratat med så beror defekterna sannolikt på att Madicken stött på virus under dräktigheten.l110201-008.jpg

SE*Candlebrights Arthas
110102-012.jpg

SE*Candlebrights Arthur

 110127-097-.jpg

SE*Candlebrights Attila

 

 

Arthas busar runt i Ludvika hos Maria Eriksson med sambo och Arthur lever loppan hos Helen Stenman med sambo i Åkersberga.

 

 
Tillbaka

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.