SE*Candlebrights

2014

 

               

 

 

24 dec

Vart tog tiden vägen? Helt plötsligt har nästan hela december flugit förbi...
Kumba är fortfarande inte dräktig så jag har ett besök hos Albano inbokat den 5/1.
Bosse har blivit pappa igen. I natt födde SE*Altona Kittens Diza Dior fyra små, men en klarade sig inte. Mamma katt och smått bor hos Cia Borg, SE*Borgvikens på Åland.

En annan helt suveränt rolig sak är att vi har fått tillskott i familjen och katteriet. I förrgår flyttade S*Ma'ha Gita Hasta Mañana in. En brunmaskad liten tös som förmodligen kommer att gå under namnet Grynet. För det är hon verkligen, ett litet Gryn alltså. Och heter man Manana, blir det lätt Manna och ja ni kan ju gissa fortsättningen på tankekedjan.
Tack snälla Lisa för att vi fick chansen att köpa henne!
Hittills har det gått jättebra, det är bara Kumba som är lite ambivalent. Ibland leker hon med Grynet för att i nästa sekund spotta och fräsa. Bosse säger mest inte nått alls utan han tycker nog att hon är rätt söt.

Jag har varit hos mamma en sväng idag och bl.a inspekterat Madicken. Klorna klipptes och jag konstaterade att hon har tappat nästan hela sin maffiga krage. Så nu ser kattan ut som en korv. Jättesöt!! För hon ser verkligen Tjock ut utan 'kragavskiljare' men det är hon ju inte under all päls, där är hon mest bara lagom. Fina, fina katt. Jag saknar henne!

Annars har det inte hänt nått särskilt. Några nya julbilder på Boss blev det ju inte och jag har dessutom inte lyckats lägga upp någon här förrän idag. Skamligt!

JO! Vi har ju varit och hälsat på Zoe med familj! Bosses dotter Chosan som föddes hos oss i april alltså. Det var jättetrevligt att träffa familjen Loman igen och få klämma lite på kisse. Jag tog lite bilder som ni ser nedan.
Jag hoppas verkligen att de vill ställa ut på SK's utställning i mars. Det skulle vara Suuuperkul för jag tycker hon ser riktigt fin ut.

 

Jag avslutar med ett;

2 dec

Jag har ju en hel del mobilbilder från Åbo att lägga upp också... Börjar lite lugnt med en.  


Bosse chillar i hytten på väg från Åbo1 dec

Det är inte långt kvar på det här året nu. De sedvanliga julbilderna är tagna. Eller i alla fall en del. Kumba är ju plättlätt att fota för hon sitter som en liten prinsessa där man vill och sen vrider hon lite på sig så man får olika vinklar. Helt otroligt!
Men när det kommer till Boss är det en helt annan historia. Han kravlar iväg fort som attan från pyntet och vräker sen omkull sig precis så nära han kan men samtidigt för långt ifrån för att jag ska få en bra bild. Kattastrof!!! Jag försökte även ha en 'vanlig' session med honom men alltså, det är tammesjutton omöjligt att få en bra bild på den katten!
Jag ska försöka hinna med ett nytt julbilds-försök i helgen.
Men till dess blir det lite blandade bilder här och lägger även upp i fotogalleriet.

/ret_blandat-och-jul-1262.jpg

 

 

 


27 nov

Ursäkta svordomen, men va fan!
Jag är så gott som säker på att Kumba var dräktig innan vi åkte till Finland men nu säger Bosse att hon inte är det. Det var visst inte alls kul att vara själv, trots kattvakts-mys, enligt Kumba.


26 nov

När vi var i Finland i helgen så fick jag ett MMS från Zoe's (fd Chosan)matte Madde. Hon skickade lite bilder och jag tycker alltid det är sååå kul att få se!
Lilla fröken har blivit en enormt tjusig och söt ung dam och det är nästan, men bara nästan, så att jag ångrar att hon fick flytta. Idag blir hon (och brorsan Charlie)sju månader och i helgen ska vi försöka åka och hälsa på. Roligt!!

/mms_20141123_113053.jpgLilla fröken

 /mms_20141123_113040.jpg
Zoe och polaren Sayomi

 


24 nov

Helgen och utställningen är avklarad med bravur! Vi har haft en del flyt då Boss varit ensam i sin klass båda dagarna. Redan när vi kom på morgonen så märkte jag att han var mycket lugnare än han varit på tidigare utställningar. Det höll i sig hela dagen och han kunde sitta i mitt knä vid domaren innan bedömningen utan att vara ängslig. Däremot var det fortfarande stört omöjligt att hålla honom fint, han bara kravlar och sprattlar runt...
Han fick en bra bedömning och sitt sista cert i klass sju utan problem. Internationell Champion alltså!! Han hade Pia Nyman och hon missade helt hans bruna tå så där hade vi också tur.
Det var tre bruntabby och han blev tvåa i BIV-en, slagen av en jättesöt liten brutta.
På söndagen hade han Magdalena Kudra men redan innan bedömning, framför bordet, så var han orolig och 'gruffig' och han strupmorrade några gånger på bordet vilket han aldrig har gjort innan. Jag kände inte alls igen min katt.
Bedömningen gick ändå bra och han fick en super-sedel och sitt första cert i klass fem! Trots att domaren såg hans tå kan tilläggas. Han blev tvåa av fem i BIV-en, slagen av samma hona som dagen innan och så skulle han upp för Nom. Men jag pratade med domaren och sa att jag inte ville ta upp honom och hon tyckte att det var helt ok.
Det var tydligen inte bara min katt som var 'konstig' och morrig utan det gick som en röd tråd genom söndagen. Jag fick sedan höra att de bytt desinficeringsmedel och att det verkade vara det som gjorde katterna oroliga.
Jag är hur som helst mer än nöjd med helgen. Han har varit så duktig!! Framförallt i hytten och på hotellrummet så han varit i stort sett som vanligt.
Men nu blir det paus för honom medan jag funderar på om jag ska utmana ödet och försöka ställa honom till Grand samt om jag ska chippa honom.

Jag ska lägga in bilder från lite allt möjligt när jag har tid men nu blev det en 'snabbuppdatering'.


19 nov

Det börjar dra ihop sig. På fredag åker vi till Åbo med Boss. Spännande!
Bosse har haft sin sista tjej här och hon åkte hem i söndags. Självklart började Kumba löpa mitt i allt. Jag är övertygad om att det inte tar för att hon blir stressad över tjejbesöken. Men nu har jag sagt att det inte blir fler brudar på ett tag. Bosse (och jag!)behöver vila och äta upp sig (fast äta upp mig skippar jag)och jag vill ha Kumba dräktig.
Dessutom tänkte jag försöka satsa på att ställa Madicken så mycket som möjligt under senvinter/vår. Sen tar jag hem min älskade häst och ska sätta igång henne efter skada. Samt att tävlingssäsongen sätter igång och den andra hästen jag rider ska få komma ut och få rutin.

I söndags kväll fick SE*Sweet Meringue Ariel två bebbar med Bosse som pappa. Hans andra kull med andra ord.
Det ska bli jättekul att hälsa på dem framöver.


3 nov

Bosse har tjejbesök och Kumba är i löp (såklart! men nu hann Bosse med hennes höglöp)... Att man glömmer varenda eviga gång hur horribelt jobbigt det är att ha löpkatter i huset. Haha. Bosse har man ju vant sig vid och han är dessutom inte särskilt ropig och vankig av sig för det mesta. Han har även fördelen (för oss!!)att vara född med en rätt medioker stämma. Hans tjejer hör man inte heller direkt eftersom kärleksparen har eget rum.
Jag har dessutom legat golvad sedan förra veckan i en hemsk "magsjuka" och det är inte förrän idag jag kan vara uppe i mer än tio minuter i stöten. FY! Så jag har fått legat och lyssna på 'mjao, mjao, mjao, mjao' 24/7.
Men när jag tänker på vad som förhoppningsvis följer så blir det inte lika jobbigt.

Jag har länge tänkt lägga ut lite roliga bilder som jag har på datorn men det har alltid funnits viktigare saker att göra. Men nu då, nu lägger jag ut en som jag tycker är bra.Nu blir det G2-plugg! Jag ligger ju efter nått kopiöst pga sjukdomen så medan kraft finns blir det ännu mera katt.


28 okt

Idag blir det en blandad kompott av nyheter och bilder.
Kumba har inte börjat löpa igen men är däremot en väldigt hungrig katt. Om det tog så väntas kattungar till ca 21/12. 
Och hon gick ju över tiden sist så jag lär väl sitta på julafton och gnaga naglar.
Bosse då, han har medverkat i en reklam och är därmed rikskändis. Haha.
Min kusin jobbar på LAJ Illustration och var här i somras och fotade honom. Sedan blev det en karikatyrreklam och resultatet ser ut så här;
Lite tufft va?! =P
Och för att fortsätta med Bosse så är han nog världens snällaste katt... Sonen hade kramkalas här om veckan och Boss bara Är även om han kan se lätt olycklig ut i vissa situationer.
Madicken är nu anmäld till Fräset.
Men först Åbo med Bosse! Spännande!!


18 okt

Sådär ja. Då var Madickens första utställning över. Det var såå kul även om fröken Drakula puffade och fräste efter bästa förmåga mellan varven. Tur att hon är en snäll katt som mest spelar för gallerierna.
Hon fick en riktigt fin och trevlig bedömning av Henry Hornell som bl.a berömde hennes otroligt fina balans. Hon fick sitt CAP utan problem och faktiskt så tog hon hem BIV-en också. Vid nomineringen hade hon inte en chans men det gör absolut ingenting.
Jag tror att jag kommer att anmäla henne till Fräset i jan. Jag kan ändå inte åka med någon här hemma eftersom vi, förhoppningsvis, har kattungar. Då är det perfekt att ha en katt hos min mamma att ställa precis när jag vill. Om vi nu kommer med den här gången...

 
17 okt

I morgon är det dags; Madickens första utställning!!
Jag badade henne igår och fick hjälp med föningen av mamma. Kisse är så duktig och jag hoppas hon sköter sig i morgon också.
I em åker jag över och spanar in resultatet och min utställningskompis och vän Anna följer förhoppningsvis med och nagelfar mitt arbete.
På hemmafronten är det lite kaotiskt just nu.
Kumba satte igång och löpa igår fm. Samma dag som Bosse skulle få tjejbesök... Varför ska det alltid krocka? Flickvännen fick komma i alla fall så får vi se hur jag ska lägga upp det framöver.


25 sep

Det är mycket nu och tiden bara rusar fram.
Katterna mår bra och jag väntar på att Kumba ska börja löpa. Det gör Bosse också...
Han hade en tjej på besök här om veckan och jag hoppas att det blir små bäbisar där.
Storm har döpt om Bosse och kallar honom Bobo. Det var ändå rätt nära måste jag säga. Kumba säger han Igor, Ukh, Tatt och allt annat till.
Det är riktigt underhållande att se när barn och fertil hankatt leker kurragömma. Storm tjuter av skratt när Bosse smyger efter honom. Jag tror inte att den där katten nånsin kommer att sluta förvåna mig.

Det närmar sig utställning för Madicken också. Jag var över till mamma här om dagen för hon sa att katten hade tovor som hon inte fick bort... i kragen. Gah! Men när jag kände igenom katt så var hon jättefin i kragen. Men bakom armbågarna... Å nej! Vilka klutar! Jag trodde inte att jag skulle få bort allt men jag lyckades utan att klippa. Stackars Madicken som var såå duktig och tålmodig. Så nu åker jag över lite nu och då och ser över pälsen.
Men jag förstår mamma. Även fast hon kammar och kardar kisse varje dag så har Madicken helt galet mycket päls.
Om det går bra på utställningen i Uppsala så ska jag försöka åka till Fräset i januari.
Men innan dess ska vi till Finland med Boss.

Jag har intensifierat letandet efter en ny avelshona också. Men det är såå svårt när man inte är så etablerad. Så det får ju ta den tid det tar...


5 sep

Jag har några nytagna bilder på Bosse (och Kumba). Han har lite "babyface" igen även om han har maskat ut sig mycket sedan i våras. Men det finns mycket mer färg att hämta. Han ser lite rolig ut med sin 'vita ring' runt nosen.
Sen måste jag tyvärr erkänna att han inte är någon vidare fotomodell... Eller det har jag nog sagt förut men alltså, så fort kameran åker fram åker Bosses öron upp. Haha. Hans epitet är ju liksom öronen men det är ruskigt svårt att få på bild. Typiskt!

/ret-img-3519.jpg

/ret-img-3510.jpg
30 aug

Igår var jag med Bosse hos Jens Häggström för HCM-scanning. Allt såg bara bra ut och Bosse skötte sig faktiskt riktigt bra.
Någon annan som också skött sig exemplariskt är Madicken. Hela familjen har hängt hos min mamma idag och jag passade på att bada kattan. Otroligt nog så är det något jag aldrig har gjort. Men hon var så duktig!! Så jag provade att föna henne också och hon tyckte det var helt ok! Den katten är verkligen så hanterbar och enkel! Jag saknar så otroligt att ha henne hemma...


25 aug

Jösses, nu var det länge sedan jag uppdaterade... Men tiden har inte funnits. Vi har renoverat hallen under semestern och så är hästen hemma på heltid igen.

De små har flyttat till sina nya hem och allt går jättebra. Kossan har fått det fina namnet Zoe och Korven heter numera Charlie.
De har även fått varsin ny Birma-kompis i sina respektive hem.
Charlie bor i Västerås tillsammans med nya familjen Johan, Matilda och Chip.
Zoe bor i Järfälla med Madeleine, man, två döttrar och Sayomi.

Kumba tog flytten av de små jättebra och det var absolut inte för tidigt för dem att flytta. Det är alltid svårt att veta hur en hona ska reagera.

I helgen var det utställning på Solvalla och båda katterna fick ju följa med. Det var länge sedan Kumba var ute men hon är en riktig flörtis! Så fort någon stannade upp utanför hennes bur så tittade hon upp och bligade med sina djupt blåa ögon. Pratade nån med henne så svarade hon. Jag förstår varifrån kattungarna fått tendensen att vakna ur sömn och komma fram och mysa så fort man gick in i rummet de var i.
Bosse verkar ha mognat en hel del sen han fick börja para och han skötte sig mycket bra. Tyvärr måste man kanske säga ;-) då domaren hann med att se hans för bruna tå. Det var på håret att han fick sitt cert tack vare det.
Men jag är ju medveten om att det är en chansning att ta med honom på utställning pga det så jag tar det för vad det är. Går det så går det. Blir han IC så är jag nöjd.
Kumba fick två fina bedömningar av Aliosha Romero och Lene Glem och fick sina CAC:s.
Nu tror jag att jag lugnar mig med henne ett tag men jag har inte bestämt mig. Ev så får hon följa med till Uppsala och sedan Finland men det kanske blir bäbisar i stället... Vi får se.


6 juli

Tio veckor igår och snart är det dags att flytta hemifrån. Det kommer att bli så tomt och trist utan dem. Kattungar har ju en tendens att vara exakt överallt men jag tycker att de här två inte alls är såna vildhjärnor. Men jag har fortfarande ett par veckor kvar att ändra åsikt på.
Det händer fortfarande att de nuttar på Kumba för mysfaktorns skull men hon har knappt några juver kvar. Hon börjar pälsa på sig (faktiskt!)och håller sig omkring 2.8kg.
Korven och Bosse brukar busa runt med glitterbollar medan Kossan (ja stackars kattungar, vilka smeknamn!)inte alls tycker de är så skoj.
Det blev lite fotografering i morse och som vanligt finns bilderna på C-kullens sida.

 

1 juli

Hur fort går inte tiden?? Redan juli och någon sommarvärme kan man ju inte tala om...
De små kattungarna har lärt sig att om man hänger runt under barnets stol så kommer det munsbitar farande med jämna mellanrum.
Igår käkade Storm Kidneybönor och många hamnade såklart på golvet. Jag tänkte inte så mycket på det för vilken katt äter bönor? Tja... Det låg inte en enda bönrest kvar en stund senare. Och Kumba gillar ju både banan och jordgubbar så varför inte. Knaskatter! Jag hoppas inte att bönor har samma effekt på en liten kattmage som de kan ha på oss människor.


28 juni

Tänk, nu är kattungarna hela nio veckor! Det är en fröjd att få se två pigga och tossiga ungar växa och frodas.
Alla katter klarade av sina vaccinationer utan minsta lilla biverkning.
Idag blir det bara en bild på de två tillsammans för jag har inte hunnit ta några individuella. Får se om det hinns med.23 juni

Idag har vi varit hos veterinären. Bosse fick sin rabies-vaccination och sitt pass. 
De små fick sin första grundvaccination. Allt gick hur bra som helst. Ingen sa något varken i bil eller på klinik. Eller... nån av de små tyckte att en hund var lite för närgången och fräste i buren men annars inget.
Veterinären fick klämma lite på Korven också för han började halta rätt rejält innan midsommar. Men det har blivit bättre och bättre och jag såg ingen hälta igår. Det gjorde inte veterinären heller idag. Bra!19 juni

På måndag blir det veterinärbesök. Korven lär ha tagit sig över kilo-strecket till dess. Jösses vad den katten växer!! Syrran har en lite mer 'normal' vikt och väger idag 760g.
Jag har varit lite dålig på att lägga ut nya bilder men idag kommer '7-veckors'-bilderna. Inte helt nöjd med dem men de får duga.
Jag tänkte försöka ha en fotosession med Bosse snart också för det har hänt mycket med honom på sistone. Tyvärr har han inte så mycket päls om man jämför med förut men han ser fortfarande ok ut.
Kattungarnas stamtavlor har förresten kommit. Snabbt jobbat måste jag säga!!13 juni

Idag har jag och Storm varit hos mamma och Madicken. Jag försökte fota pälsmonstret(!!) men det var inte så lätt, hon har aldrig varit någon fotomodell. Men attans vad häftig kattan är nu. Jag tror inte att jag har sett henne så pälsad någon gång faktiskt. Och jag tycker att hon är fin i hullet och jag är så glad över att mamma vill behålla henne... tillsvidare.
Min älskade lilla skruttkatt!

Kattungarna är försäkrade sedan i måndags och nu på måndag är det dags att ringa veterinären och boka in första vaccinationen. Korven väger nog in på lite mer än 800g i morgon medan Chosan kanske har nått 700g och det är ju helt suveräna vikter tycker jag.
Jag borde boka in de stora också men jag tror de får vänta. Kanske att Bosse får följa med och få en Rabies-spruta.10 juni

Nya bilder på de små finns på deras sida.

Bosse och Kumba är anmälda till Järvas utställning... oooh vad jag längtar! När sambo har semester ska jag sy lite nytt till burarna. Roligt!!

 

7 juni

Sex veckor har nu gått sedan de små föddes! Det skuttas och hoppas och busas!
Så fort man kommer in till dem så vaknar de och ska komma fram och leka, klättra på en eller bara ligga i knät. Det är inte alla gånger så lätt att få nått gjort här hemma för man fastnar hos bebbarna.
De har fått sina namn och det blev Coo Coo Cachoo och C'mon Billy. Återigen musikinspirerade namn alltså.
Det kanske blir ett fortsatt tema...
Nya bilder kommer förhoppningsvis i morgon då det inte är allt för lätt att fota dem när man är själv. Storm är nämligen ännu inte någon vidare bra fotoassistent.

 

31 maj

Maj är snart slut och grabben äter glatt allt man ställer fram. Han ökar ungefär 20-30g om dagen just nu!! Man ska väl inte gnälla men han kan väl ta det lite piano?
Tjejen tar det lite lugnt med ätandet men flänger runt desto mer. Hon tar sig över 500 vilken dag som helst men brorsan har gasat iväg och är snart över 600.
Igår fick de fisk/grönsaks-mos utblandat med vällingen och det var... fina fisken.

Sussi var här idag igen och hjälpte mig att fota yrvädren. Har även tagit en del under veckan som jag måste gå igenom.


Varför lägga sig där det finns gott om plats när det finns en liten puff där hela familjen (nästan)får plats?


                                                                                    


28 maj

Lillebror har tagit sig över 500g-strecket och storasyster är jätteduktig på att gå på toa. Jag är fortfarande orolig och nojig, speciellt när tjejan inte har ökat så mycket i vikt på morgonen när det är 'invägning'. Men så kan jag inte låta bli att skratta lite när hon klämmer till med en viktökning på 26(!!!)g på 24 timmar.

Idag var en kompis, Elin, över och hon fick äran att kliva in hos dem och gosa/mata dem. Det första hon utbrister är 'vad orädda de är!'. Då blir mattehjärtat varmt! För det är ju så det ska vara, det är ett kvitto på att man gör ett bra uppfödarjobb.

 

24 maj

Imorse när jag kollade kattungarnas låda så var det kiss i den. Och ingen "vuxen-kiss" utan en pytteliten bäbis-kiss. Jag sätter dem där ibland och jag har sett att båda krafsar, gräver och såklart även smakar. Men någon av dem har alltså varit så duktig och faktiskt även uträttat sitt behov. Det är fånigt vad glad man kan bli av lite kattkiss.
I morse såg jag även grabben stå och mumsa i sig torrisar. Ambitiöst!
Men det kanske kan förklara hans enorma viktökning det senaste dygnet.
Igår smakade de även på mouse för första gången (innan har de inte varit intresserade)och jag tänkte att det tar ett tag för dem att komma igång och äta den. Men icke! Tjejen slafsade i sig så jag höll på att trilla baklänges av förvåning tidigt idag. Jag hoppas inte att magen slår frivolt. Jag behöver kanske inte nämna att jag inte ger henne KMR på spruta längre... Grabben var väl inte sämre han men han vill gärna ha den blandad med välling.

Sussi var här en stund i morse och gosade lite med dem samt hjälpte mig ta några bilder. De var alldeles nyvakna och bilderna blev därefter. Men de satt i alla fall någorlunda stilla.


23 maj

Det hör egentligen inte alls hit men idag fyller vår son Storm 1 år!!! Helt galet att tiden gått så fort!
Alla kissar mår bra och Bosse försöker busa med sina små... han jazzar runt och far och kattungarna kollar med stora ögon på honom. Men det är nog en tidsfråga innan de hänger på i leken.
Idag firade även liten tjej dagen med att klättra över 400g. Det tog ett tag men skam den som ger sig!

 

21 maj

Idag har båda smaskat välling från mitt finger med god aptit. Mums!
Har försökt fixa med bilderna från helgen också men insett att de är helt galet lika när man inte ser dem tillsammans. På vissa bilder är det omöjligt att se vem som är modell. Man kanske kan be dem visa baktassarna på varje bild så blir det lättare. Jag som ändå har ett vässat öga för detaljer...
Men även när jag sitter och tittar på dem live så är det svårt!

Jag lägger bilderna på hela familjen här medan kattungarna får sina bilder på sin sida som vanligt.


Kumba försöker putsa bäbisar på språngTvångsgosFrustrerad Kumba ser lite smått galen ut

18 maj

Nu är det full fart och bebisarna tar sig titt som tätt ut ur boet till Kumbas stora förtret! Hon har fullt skägg med att hålla koll på dem och stundtals blir hon rätt hårdhänt för att få dem dit hon vill (vilket hon såklart inte lyckas med).
Det har blivit lite lättare att peta i lilltjejen mat nu, tack och lov. Korven (smickrande smeknamn han fått...)firar nog ett halvt mjölkpaket någon gång i veckan. Den rackarn vet visst hur man äter! Och han är inte rädd för att sno syrrans tuttar heller.
Nya bilder är tagna i helgen men jag fick inga bra på Liten. Försökte ta några när de var 'ute på golvet' men jag ser inte någon skillnad på dem alla gånger, de är väldigt lika än så länge. Korven har bara en bakkil och liiiite mer färg på benen samt en söt hängmage men sånt syns ju inte alltid på bilderna. Kanske att han är något rundare i ansiktet också.
Hur som helst så hinner jag inte lägga upp några idag utan det får vänta till veckan.

 

15 maj

Tjejen klättrade (långt)över 300g-strecket idag. Det var en fin ökning på 16g hon klämde till med. Brorsan väger nästan 50g mer men så har han ju ökat nästan 20g om dagen fram till nu. De börjar bli mer aktiva och grabben har varit på väg ut ur boet flera gånger men ännu inte lyckats.
Det är inte helt lätt att få i minstingen den extra maten så hungrig verkar hon inte direkt vara. Hon tjuter mest för fulla muggar och man förundras över röstresurserna hon besitter!

 

14 maj

Idag stödmatade jag minstingen för första gången. Hon har gått upp lite för lite i två dygn så lite hjälp på traven skadar inte.
På prov så har vi haft nätdörren öppen i två nätter men då saktade bebbarna av i viktuppgång. Då är det bättre att den får vara stängd så mamma Kumba håller sig mer i boet. Det har bevisligen varit det bästa för de små.
Bosse kollar nyfiket på de små och putsar lite trevande på dem när man väger och pysslar med dem. Han skulle nog gärna klämma in sig i boet och mysa in sig om han bara vågade. Men Kumba har väl tassat honom för mycket i huvet under dräktigheten...

 

10 maj

Idag är bebbarna 2 veckor! Den lille grabben är så rund att han nästan har svårt att hålla sig på rätt köl. Tjejen tar det lite lugnare. Båda är bruntabby men tjejen är mycket ljusare för på brorsan har man kunnat se markeringarna i flera dagar.
De lyfter nu huvudena när man pratar med dem och de kurrar om man kliar dem. Tjejen uppskattar gos mer och verkar mer 'med' än så länge. Man kan nästan säga att bror satsar mer på kroppen medan syster satsar på hjärnan. Det jämnar ut sig snart.
Jag försökte fota dem lite i morse innan Björn gick till jobbet så jag kunde få hjälp. Men med Storm vaken och för lite tid så blev det sådär. Det är dessutom väldigt mulet och mörkt ute och det blir svårt att få till tiderna utan rörelseoskärpa. Men jag ska se om jag kan pyssla till något själv nu när barnet sover.

Tillägg; Jodå, lite fler bilder blev det. Finns som vanligt att ses här.

 

6 maj

Bosse har travat efter Kumbas rumpa som en idiot hela dagen och jag är nästan hysteriskt nojig över att hon ska börja löpa (såklart!). Så även om bebisarna bara är lite mer än en vecka och hon inte borde löpa än så tog jag en shoppingrunda efter jobbet. För en billig peng svängde jag ihop en nätdörr på nån timme och det blev faktiskt riktigt riktigt bra (TACK Lisa för tipset!!).
Nu hoppas jag att katterna tar det lite mer piano än de gjorde med stängd 'vanlig' dörr.
De små mår bra och börjar bli rörligare. Om ett par veckor är det fullt ös. Jag längtar!

 

3 maj

Idag blir bebisarna en vecka! Björn fick agera fotoassistent så jag kunde ta lite bilder. De ligger på kullens egen sida.
Grabben fortsätter ökar ca 20g om dagen medan tjejen har planat ut lite. Det ser ut som att de har fyra spenar igång men jag misstänker att brorsan har kapat hennes favorittutte så jag håller lite koll. Men tjejen har faktiskt dubblat sin födsel-vikt medan grabben har några gram kvar till dubbling även fast han går upp mest/dag.


/img-2375.jpg

1 vecka

 

2 maj

Bebbarna är nu sex dagar gamla. Båda har snart dubblat sin vikt och ögonen håller på att öppnas. Jag är fortfarande osäker på färgerna men nu lutar det åt två tabby. Förmodligen brunrandiga även om jag tycker att tjejen har en annan nyans i sin färg.

I morse lekte faktiskt Kumba och Bosse och de turades om att jaga varandra. Man fick passa sig så de inte krockade med en.

 

/img-2359.jpg

Trött tjej använder lillebror som huvudkudde

 

29 april

De små växer och frodas och Kumba verkar må bra. Men än vågar jag inte andas ut.
Igår undrade jag varför Kumba fortfarande snodde runt fötterna på mig och pratade högt även fast hon precis fått sin mat. Sen insåg jag att hon ville ha barnvakt. Så fort jag satt mig vid boet så gick hon och åt.
Jag vill helst sitta och titta på dem hela tiden. De är så fina!
Jag tror att det kan vara en solid brun och en bruntabby men om en vecka vet jag säkert. Åå det är så roligt att ha smått hemma igen!!

 

27 april del II

Kattungarna har gått upp bra i vikt och vägde 102 och 118 efter lunch.
Kumba är uppe och går rätt mycket men det är lugnt och tyst i boet och de har ju gått upp fint. Men ändå är jag rädd över att de ska bli för kalla. Det är nog jag som är hönsmamman i det här hemmet. Det är väl bara att andas...
Hon har inte haft några flytningar alls och jag är nästan helt säker på att moderkakan kommit ut under natten.

27 april

Äntligen!!! Igår kom de efterlängtade små. Två jag sa, två det va. =)
En flicka på 88g och en pojke på 108g. Pigga, glada och kavata. Tjejen tog lite tid på sig att hitta tutte men grabben hittade sin nästan direkt.
Förlossningen gick bra men hon blev rätt medtagen och trött. Den sista moderkakan kom inte ut på två timmar så jag håller tummarna att den har avgått under natten. Men det såg ut så på underlägget i boet.
Hon har ätit en stor portion tonfisk (jaja det är inte det bästa att ge men hon Äter det)med äggula och druvsocker nu på morgonkvisten och gått på toa. Hon verkar må toppen än så länge. Det vore ju extremt skönt om vi slipper komplikationer den här gången.
Bosse har fått spana in de små och det har gått bra. Än så länge. Igår när Kumba skulle föda var han bara en stor skitstövel som skulle dominera och dörren har varit stängd över natten.
Nä, om man skulle försöka få sig lite mer sömn... i sin egen säng!

 

25 april

Som jag skrev, de har då inte bråttom ut. Om jag räknar från absolut sista parnings-dag så är hon på dygn 67 nu. På måndag kommer jag att ringa veterinären om de inte kommit...
Kanske Kumba vill behålla dem lite extra pga veckan som hon 'tappade', när hon rasade i vikt? Hon verkar hur som helst inte alls angelägen om att föda. Jag har vakat på soffan i fem nätter så jag och soffan känner varandra rätt bra nu och det börjar känns i kroppen. Men förutom det och sömnbristen så är det väldigt mysigt att ha katt bredvid huvudkudden. I vanliga fall har vi ju sovrumsdörren stängd.
Jaja, det är bara att vaka på. Som sagt, någon gång måste de ju titta ut. Men vi har skämtat om att hon kanske bara är tjock eller har gaser. Tack och lov så sparkar det fortfarande där i.

 

21 april

Inga bäbisar i sikte. Det är highlife i magen men de verkar inte ha bråttom ut. Men jag ska jobba i morgon så då kan man ju sätta en peng på att det ska till att föda.
Men med en sambo som håller koll och tio minuter hem så är jag inte oroad.
Jag är relativt säker på att det är två stycken krabater. Men det skulle kunna vara tre för i höger horn ligger det en bebbe längre ner mot bäckenet. Så antingen tänker hon tömma det hornet först eller så är det en bakom. Men det tror jag inte. Alltså att det är tre, hon är för jämnt rund. Den på höger sida borde i alla fall komma med huvet först.

Och här kommer klippet på sparkarna. Man ser det tre gånger under klippet och det är ungefär vid hennes öra.
https://www.youtube.com/watch?v=B9qj3ejqvBQ

 

19 april

Igår började hon fylla på mjölk! Idag är alla juver mer eller mindre fyllda. Den lilla magen har också sjunkit lite men framförallt kasat bakåt.
Vikten är nu strax över 3.2 och hon håller mig under uppsikt mest hela tiden även om jag känner att det borde vara tvärtom. Jag hoppas hon säger till mig när det är dags, även om jag såklart har ett öga på kattan.
Jag har förresten en film där man ser hur det rör sig i magen, jag ska bara orka ladda upp den så kan jag lägga ut den här.

Igår insåg jag att hon faktiskt kan ha blivit dräktig två dygn tidigare än beräknat eftersom hon började löpa redan innan vi åkte på utställningen. Så när Björn och Storm är på påskmiddag sitter jag hemma och håller koll. Men det är faktiskt såå skönt att få vara helt själv hemma. Det är inte ofta nu för tiden.

Bosse tycker om möjligt att Kumba är Ännu drygare än vanligt. Han får en arg tass i huvet om han inte passar sig. Han har nog rätt tråkigt, stackarn.
Han ligger i det boet som Kumba inte har valt och ser deppig ut, fast några sekunder senare är han uppe och far som en furie. Sorglös skulle man väl kunna kalla honom, vår nallebjörn!

 

15 april

En vecka kvar. Hon bäddar för fullt och verkar mer tillfreds än tidigare under dräktigheten. Jag börjar bli ännu mer pirrig i magen och jag hoppas så innerligt att det här är kullen som kommer att bryta trenden... Jag har NOLL lust att åka till klinik.
Även om jag skulle föredra att göra det i april än mitt i vintern som det varit de andra gångerna.

 

11 april

Kumba mår bra och äter som en liten ponny. I morse hade hon klättrat över 3kg-sträcket och stoltserade med hela 3020g på vågen. Cool!
Sussi tror på tre bebbar. Jag står fast vid en, max två. Men blir det tre så blir jag jätteglad.
Jag kände några små sparkar i förrgår.

Bosse tycker hon är dödligt tråkig som bara morrar även fast han bara vill komma och putsa på henne eller leka. Jag fick mig ett gott skratt i morse när Kumba låg på hallmattan och Bosse busade runt som en oljad blixt. I stället för att hoppa över henne så skuttade han henne. Det enda som hann undslippa kattan var ett förvånat fräs men då var Bosse redan i ett annat rum.

Jag har även provat talken som jag köpte på sista utställningen. Den ska tydligen vara bra för fetsvansar så upp till bevis! Jag var ihärdig och höll på i tre dagar som det stod på förpackningen. Resultatet var förkastligt!! Tills jag kammade igenom svansen ordentligt. Sen var svansen som ny!
Det här var för nästan två veckor sedan och jag kommer att kunna vänta säkert en-två veckor till innan jag upprepar behandlingen. Perfekt!

 

7 april

Sedan senaste inlägget har det varit fortsatta kluttar i lådorna. Bra.
Nått som däremot inte är bra är att min mamma sa att hon inte vill ha kvar Madicken... så hon fick komma hem igår. Situationen var väl under kontroll så länge Madicken var posterad högst upp i en kattställning men tidigt i morse hade hon väl tagit sig ner och då rök de ihop ordentligt två gånger. Men det som förvånade mig mest var att Kumba attackerade henne direkt efteråt. Så jag grabbade tag i en spottande och fräsande Madicken och stängde in henne i ett eget rum för att sedan köra hem henne till mamma igen.
Jag måste hitta en lösning men jag vet inte riktigt hur. Helst vill jag ha Madicken där hon hör hemma, hos oss.
Usch, sånt här gör mig deppig...

 

4 april

Katten ser faktiskt riktigt rund och välmående ut nu. Eftersom jag är en viktfetischist så fick hon ställa (nåja, hon lägger sig i byttan och myser)sig på vågen i morse och den visade 2848. Gött! Jag hittade dessutom mest fasta kluttar i lådorna i morse. Yay!
Lotta som har SE*Altona Kittens tipsade mig om ett (högst ovetenskapligt)sätt man kan räkna ut hur många kattungar katten bär och efter ett kort kalkylerande kom jag fram till Minus tre kattungar. Haha! Typiskt.
Igår fick jag svar på träckprovet jag skickat in också. Negativt på alla håll och kanter. Var framförallt nyfiken på Gardian, men som sagt, inget. Då kan jag släppa det.

 

3 april

19 förmodade dygn kvar.
Jag fasar för att hon bara bär på en kattunge. I absolut bästa fall två.
Helst skulle jag vilja rusa till veterinären och röntga/ul och ta alla prover som går att ta, men jag tänkte testa att ta det piano någon gång. Försöka att andas lite och inte måla fan på väggen. SÅÅ dåligt mår hon verkligen Inte. Även om hon kunde vara bättre i magen, finare i pälsen och framförallt ha bättre hull.
Kanske jag känner så här för att alla mina kattkullar passerat klinik. Klart att det gör mig orolig...
Så nu ska jag räkna till tio och ta djupa andetag.

 

31 mars

Jag kan inte sticka under stol att jag varit orolig över Kumba... I veckan när hon rasade så otroligt i vikt var jag övertygad om att hon resorberat eller att något var fel.
Men nu har hon åtminstone fått tillbaka aptiten och hon har gått upp det hon förlorade. Tyvärr är hon fortfarande dassig i magen, pälsen är skivig och ser smutsig ut men hon är glad och verkar nöjd. Hon får fortfarande Pro-Kolin och "mag-mat".
I morgon är det tre veckor kvar till BF. 

 

27 mars

Igår var Bosse hos veterinären och fick sin vaccination. För att vara på den säkra sidan fick han samma avdödade preparat som vid sina första vaccinationer. Än så länge *peppar peppar* verkar han må bra.

Kumba har varit lite 'krämig' i magen sedan hon blev dräktig så nu tänkte jag försöka se om det går att göra nått åt. Hon får Pro-Kolin och I/D. Bosse tycker mums, Kumba tycker 'yäck'. Hon har minskad aptit just nu och har rasat 100g på bara några dagar. Jag håller koll och hoppas att det ingår i hennes dräktighet.

Inatt drömde jag att hon fick fyra kattungar mycket tidigare än jag tänkt mig. Och fort som attan gick det. Sen att ungarna var vita/svarta/bruna/prickiga ska jag nog inte fästa så stor vikt vid.
När Madicken väntade sin kull förra året drömde jag att hon fick två ungar som var nästan blyertsgrå i pälsen samt med vita fläckar på onödiga ställen.

 

 

24 mars

Dagarna går och Kumba börjar bli rund om magen. Hon verkar tycka att det är rätt drygt att vara dräktig. Med lite långsam gång skrider hon omkring och letar efter något gott att äta eller så sover hon. Hon blir fruktansvärt förnärmad och nästan butter om hon har bemödat sig med att kravla upp i husse eller mattes knä och man sedan måste gå upp och göra något... Det känns lite som att hon tycker synd om sig själv. Hon vill inte leka så mycket längre men sitter gärna och tittar på. Bosse som vill busa, putsa eller bara snosa henne i rumpan får enbart fräs tillbaka.
Jag förstår henne... fann inte heller något nöje av att bli tjock och hormonstinn. Haha.
Än så länge har hon gått upp ca 500g så det borde kunna vara mer än en bebbe i alla fall. Så spännande!!!

 

16 mars


Det blev lite fotografering idag med varierande resultat. Men några hyfsade bilder blev det ändå.
Nackdelen är att Bosse kan se så otroligt FIN ut när han bara sitter rakt upp och ner någonstans i lägenheten men när man ska arrangera ett foto så behövs en mutande leksak. Och det innebär att katten lyfter upp öronen och spänner till hela huvet. Resultatet blir därför sådär...

Jag la upp dagens utvalda skörd i Galleriet men här kommer några favoriter på både Bosse och Kumba.

 


 

 

11 mars

Kumba har hallontuttar!!! =D

 

10 mars

Kastar in lite blandade bilder, dels från helgen och så några från idag.Kumba har balkonghäng

 

/039.jpg

Bosse vann bl.a en fin puff i helgen

 Who is the boss? Inte Boss i alla fall...

 

 Kokarderna

 

Lördag, innan hemgång

 

Det var väldigt vackert ljus på balkongen när jag kom hem så jag slet fram kameran. Hade hopp om att ta några fina bilder på båda katterna men det är bara att inse. Boss är inte, och kommer förmodligen aldrig att bli, fotogeniqe. Kumba däremot... hon plirar så vackert med sina galet blåa ögon. Har nog faktiskt aldrig sett en Birma med så vacker ögonfärg. Och även om jag kanske inte är helt nöjd med hennes typ så har hon definitivt många kvalitér. Fick jag blanda Boss och Kumba precis som jag ville så skulle där bli en perfekt katt. Tyvärr funkar det ju inte så...

 

9 mars

Stockholms Kattklubbs utställning är över och vilken helg det har varit!
I lördags var det Birma-special och dagen började med att Bosse tog sin Champion-titel hos Glenn Sjöbom! Men inte nog med det, han blev även NOM! Och tro mig när jag höll på att trilla baklänges när han sedan blev BIS!!! Min lilla lilla fina kissekatt!
Idag fick han prata med Maud Olsen Johansson och hon hade bara gott att säga om honom. Även idag skulle vi upp för Nom men där blev han slagen av en jättehäftig Skogis. Men han fick sitt första CACIB utan några helst problem. Med brun tå och allt!
Matte är stolt, rörd och väldigt glad. Att den här 'fula ankungen' som har skrattat döden i vitögat så många gånger innan han ens blivit tolv veckor nu håller på att bli en svan är såå häftigt.
Men samtidigt är jag inte sen att säga att vi också haft en del tur i ryggen i helgen. Det kryllade inte av fertila hanar och hade det inte varit rasspecial så hade han inte haft en chans. Men det gör mig inte ett skvatt. Nu ska jag vara glad och njuta av min BIS-katt. =D/dsc-0096.jpg
Glenn med Bosse i Panel.

/dsc-0084.jpg
Boss chillar efter välförtjänt kycklingmiddag

 

26 feb

Dagarna flyger förbi och jag har inte alls hunnit med hemsidan.
Har velat uppdatera om Örebro och utställningen hur länge som helst men det har varit sjukdom, studier, arbete, barn, häst och livet i allmänt som kommit först.

Men jag börjar med Kumba...
Den 14:de började hon löpa igen och Bosse försökte para henne innan vi drog till Örebro. Så hon fick gå här och ropa hål i huvet på husse och lillhusse tills jag och Boss kom hem på söndagen. Då tog det fem minuter innan de var igång igen.
Sen var hon HEMSK ända till lördagen (allt som allt åtta dygn)och ställde upp rumpan och pratade 24/7. Bosse försökte nästan undvika henne så jobbig var hon. Hon gick till och med efter Björn.
Men nu är det tyst och lugnt igen och jag hoppas att det så kommer att förbli. Börjar hon löpa igen så är risken stor att jag flyttar hemifrån ett tag. Haha.

Utställningen då. Den var ett kapitel för sig. Jag var snorig men hyfsat pigg när jag åkte på lördag morgon men under dagen kände jag febern stiga trots Alvedon-intag. Men det var bara att bita ihop.

Eftersom NERK hade haft stora problem med burplaceringen så var det fri placering. Det resulterade i att en fertil hane hamnade mitt emot Boss och det gillade han Inte. Fräs och puff, så Lisa (Ma'ha Gita)tipsade mig att sätta för ett skynke. Sagt och gjort, och då lugnade han ner sig. Han var även väldigt lugn på domarbordet jämfört med var han varit tidigare.

Ulrika, Kumbas uppfödare, hade förberett mig lite på att Bosses domare för dagen kunde vara lite knepig. Ja, jo, det kanske jag kan hålla med om för min stackars katt fick draget cert. I klass nio. Man riktigt såg hur tråkigt domaren tyckte det var att få upp en så anskrämlig katt. När han såg Bosses bruna tå (som fortfarande faktiskt är vit på insidan)så drog han certet på en gång. Jaja, så kan det vara. Men han gillade i alla fall öronen och ögonen. Alltid nått.

På kvällen mådde jag som en påse skit och skippade buffén, tog upp en hamburgare på rummet och försökte njuta av min frihet och ensamhet. Ha. Jag hade sån feberfrossa att jag var tvungen att blöta en handduk och ha över mig för att ens kunna försöka somna.
Så Bosse och jag låg utslagna i varsin säng även om katten verkade må betydligt mycket bättre än sin matte.
På morgonen övervägde jag att åka hem men jag åt en nyttig och energirik hotellfrukost och framåt två på eftermiddagen började febern faktiskt släppa. Det gick också mycket bättre för kattaskrället och han fick sitt cert utan några som helst problem. På bedömningssedeln fanns mest en massa "Ex" att läsa så det kändes gott. På allmänt omdöme stod att läsa "Kille med många ben". Han var med andra ord tillbaka till sitt klängiga och lite osäkra jag. Men domaren var suverän och hanterade honom så fint så fint.

Resan hem gick förvånansvärt bra och när jag kom hem på kvällen hade jag 'bara' 38C och mådde helt ok.

Nu laddar vi inför hemmaklubbens utställning den 8-9 mars. Först var jag bara anmäld till lördagen men fick ok från sambo att åka även på söndagen. KUL!! Det är dessutom Birmaspecial på lördagen så då ska jag njuta av massa fina katter.


8 feb

Uppdateringarna duggar tätt!
Kärleksparet verkar klara nu. Lite mer än ett dygn tog det. Effektivt må jag säga.
Kumba mötte oss i köket i morse och vrålade efter mat. Det är inte ovanligt men sen när hon får skålen framför nosen så kollar hon på oss och det ser ut som att hon tror vi försöker förgifta henne. Men inte i morse. GLUFS sa det så var skålen tom. Det bådar gott...

 

7 feb

Fredag... Barnet sover så jag passar på att uppdatera lite. La över bilder från kameran i morse så det blir en liten bildbomb.
Jag blir bara mer och mer förtjust i Bosses temperament. Just nu ligger både han och Kumba i en enda hög och han putsar och gullar med henne. Det är inte massa lös päls överallt utan han är väldigt snäll och go, men ändå bestämd. Kumba är även hon väldigt snäll även om hon såklart fräser åt honom ibland. Men som det är nu så hukar hon och kryper upp med rumpan mot honom så fort han lockar på henne. Vad hände med förlöp?? Haha.

Bosse är också den katten som inte har några problem att vara nära Storm.

/img-1956-2.jpg

 

I julas köpte vi en låda med clementiner. Jag misstänkte att Madicken skulle älska att ligga i den så den fick en plats vid fönstret. Nu visade det sig att de andra katterna också tycker att den är mysig. Här Bosse som har klämt ner sig.

/img-1961-2.jpg


Kumba gillar Storms nya stol.

/img-1973-2.jpg

 

Bosse ligger inte långt bort utan håller koll på sin tjej från en stol nedanför.

/img-1977-2.jpg

 

Man blir trött av att göra kattungar...

/img-1981-2.jpg

 

 

6 feb

Äntligen!!!
Kumba löper!
I förrgår och igår gick hon runt runt runt som en osalig ande. Bosse rantar ju efter henne mest hela tiden men i morse märkte man att han var mer på och hon spottade, fräste och puffade.
Och nu på kvällen niger hon när man pratar med henne. JÄKLAR vad fort det har gått! Jag har aldrig sett en katt som från en dag inte löper till att nästa 'ställa upp' så fort man pratar med henne.
Bosse och hon har rajtan-tajtan och hon har rullat flera gånger.
Blir hon dräktig så kan vi räkna med bäbisar i april. Yay!! Hoppas hoppas hoppas!

En tråkig sak är att jag har en trasig axel. Jag kan knappt lyfta den och är allmänt handikappad.
Det bådar ju gott inför nästa helgs utställning. Inte.
Jag hoppas verkligen inte att jag behöver ställa in så som jag sett fram emot den helgen.

1 feb

Förra lördagen åkte jag och Sussi på Birmaträff i Västerås. Det var Annica Annell som har S*Skönhetens som har tagit initiativet på Facebook -Birma i Fokus- tillsammans med Lisa (S*Ma'ha Gita)och Kerstin (S*Skogshöjdens). Eftersom jag är en av få som inte har FB så var det Sussi som berättade om träffen.
Hela dagen var väldigt rolig även om jag knappt hann prata eller säga hej till alla bekanta och obekanta och det var kul att det var så många anmälda (35, även om alla inte kom).
Det var fem uppfödare från Kalmar-regionen också varav en var Lotta (SE*Altona Kittens). Jättekul att träffas igen!
Trots att vi var så många Birma-människor så var vi alla faktiskt rörande överens om allt som kom på tapeten. Härligt!
Jag lärde mig en hel del nya saker och det är så kul att lyssna på andra uppfödare/utställare även om jag var såå trött mentalt på slutet. Tur att Sussi körde hem.

Annars är det samma lika här hemma. Katterna mår bra men båda verkar ha en riktig vinterperiod nu och äter inte så mycket utan sover mest.
Bosse ropar mycket och Kumba kniper. Precis som vanligt.

Mamma, jag och Storm var och vaccinerade Madicken i onsdags.

Jag är om möjligt ännu mer pepp inför Örebro nu även om jag fasar för att köra hem själv på söndag kväll efter en låååång (men förhoppningsvis rolig)helg. Men det går nog bra.

 

24 jan

Lekte med kameran här om dagen. Ingen av katterna ville visa upp sig så det blev mest lek- och bus-bilder.

De här gillar jag bäst;

 

/ret-allt-mojligt-157.jpg

 

/ret-allt-mojligt-148.jpg

 

 

19 jan

Utställningen är avklarad och jag är mycket nöjd med dagen.
Bosse skötte sig fantastiskt bra och fick sitt första CAC! Han var även upp för Nom men blev slagen av en Sibir.
Att han var ensam i sin klass och var upp för Nom med fyra andra grabbar, det behöver vi väl inte säga högt? *s*
Jag hade med min Feliway för första gången igår. Och det var en enorm skillnad på katten. Han utforskade buren (vilket i och för sig gick på två röda)och var inte alls lika ynklig som första gången. Jag hade även en 'sprutt' på mig själv innan bedömning och han satt snällt i knät innan och lät sig hållas helt ok.
Däremot glömde jag bort att göra om det innan nomineringen senare på dagen och då sprattlade han hej vilt, stackarn.
Så folk får säga vad de vill men jag kommer i alla fall fortsätta ha med mig sprayen!
Efter hans bedömning satt vi och delade på kyckling som jag hade med mig. Det gladde mig otroligt att han ville äta! Han låg även en sväng på sitt burbord och såg världsvan ut.

Anette som har Francescas var där så jag hade någon att prata med. Hon hjälpte mig att titta så att Bosse var representabel och jag fick stort beröm av domaren för prepareringen. Härligt!
Hennes Sibba (S*Movikens Amarula)tog Supreme Champion-titel och det firades med bubbel och tilltugg. Stort grattis!
Träffade även en hel drös med trevliga människor!

Nu laddar vi om för Örebro. Det ska bli så himla roligt och jag hoppas såklart på titel på söndagen.

Jag tog några få bilder med mobilen men kvalitén blir ruggigt dålig när man laddar upp dem på hemsidan.
Men här är i alla fall några.

 

/utst1.jpg
Bosse chillar


 /utst3.jpg
Hans fina kokard

/utst4.jpg
Buren

14 jan

Nu städar vi ut julen så God Jul-bilden får flytta hit.
Ska försöka ta lite nya bilder snart så jag har till förstasidan.

/ret-julbissar-081.jpg

I helgen är det Stockholmsmästaren, dvs utställning! Jag håller febrilt på att knåpa ihop det sista till buren. Det är ju lite pyssel med fertil grabb. Så nu blir det draperi runt toalådan och vettex-duk på kortsidorna. Så är man garderad att andra slipper lida om det händer en olycka.
Bästa Sussi kommer förbi på torsdag och hjälper mig föna. Egentligen brukar jag bada dagen innan, dvs fredag i det här fallet, men jag är själv hemma med Liten och katterna då.

Madicken verkar ha det superbra hos mamma men jag tror att Kumba saknar henne rätt mycket. Ibland tycker hon nog att Bosse är en riktig tjockskalle...

 

5 jan

Madicken har flyttat. Fy vad jag saknar henne även om hon befinner sig på gångavstånd.
Nu får hon leka drottning på täppan och husera i sitt alldeles egna hem. Eftersom mamma är pensionär blir hon heller inte ensam i längre stunder och jag hoppas att det ska duga men faktum är att hon aldrig har varit ensamkatt förut. Vi får se hur det går.
Hon röjde gärnet redan en timme efter ankomst så det bådar gott. Vi vägde in pyttekatten på prick 2.3kg på mammas våg så man har en referens framöver.
I veckan ville mamma shoppa lite leksaker och andra atteraljer. Roligt!

Jag vägde de två vi har kvar också och Bosse har nu klättrat upp till 3.6 och Kumba ca ett kilo mindre på nästan 2.6. Skönt att fröken går upp ok sedan dippen.

På nyårsafton badade jag Bosse för att få ordning på hans fettsvans men jag gjorde om det idag igen då det inte blev bra. Körde på Goopen två gånger och lät det sitta samt vanliga schampot/balsamet efter men det blev Ändå inte helt ok. Så jag körde på med torrschampot när han var torr och nu får det duga. Hoppas jag slipper gå på den något mer innan utställningen.


2 jan 2014

Det nya året börjar kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig. Bosse är nu fruktansvärt elak på Madicken och jag märker att hon inte mår bra. Så från att förra året ta det svåra beslutet om att Tengel skulle flytta till att nu flytta Madicken halverar vår kattfamilj. Men jag klarar inte av att se henne stryka längs väggarna eller till och med undvika rum bara för att Boss är där. Hade vi bott större så kanske det hade varit en annan sak men mina djur ska ha det bra och må bra.
Så i helgen flyttar Madicken till min mamma som inte bor så långt ifrån oss. Jag hoppas att hon kan få flytta hem igen i en snar framtid men så länge Boss är boss (dvs fertil)så får hon bo kvar där om det funkar.

 

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.